Google ne duce în plimbare pe sub ape

0

Celebrele “street views” ale Google au coborât şi sub apă, graţie tehnologiilor moderne care, iată, ne permit să ne plimbăm prin lumea coralilor şi a broaştelor ţestoase din vârful patului sau de la birou. În parteneriat cu Catlin Seaview Survey, inginerii de la Google Maps au dus plimbările virtuale de pe străzile oraşelor în universul subacvatic.

 

 

„Imaginile panoramice subacvatice sunt disponibile de astăzi pe Google Maps; acesta este pasul următor făcut de noi în încercarea de a oferi oamenilor cele mai bune, mai corecte şi mai complexe hărţi din lume. Nu trebuie să fiţi un scafandru, un specialist în scufundări, ca să vă bucuraţi de priveliştea incredibilă de sub ape. Nici măcar nu trebuie să ştiţi să înotaţi. Oricine poate deveni, acum, un Jacques Cousteau virtual, care să exploreze adâncurile alături de peşti sau ţestoase în Australia, Filipine ori Hawaii”, spun reprezentanţii Google pe Google Map’s blog.

 


View Larger Map

 

Vă puteţi plimba pe sub apele din regiunile: Insula Heron (Australia), Molokini Crater (Maui, Hawaii, SUA), Insula Lady Elliot (Great Barrier Reef, Australia), Golful Hanauma (Oahu, Hawaii), Insulele Apo (Dauin, Filipine) şi în alte locuri minunate din lumea oceanelor.

 


View Larger Map

 

Iniţiativa Google vine să amintească oamenilor cât de importantă, de frumoasă şi de preţuit este viaţa subacvatică şi, totodată, că este crucială conservarea ei, pentru generaţiile viitoare. Pentru că, oricât de fabuloase sunt aceste imagini, la 360 de grade, totuşi, ele nu vor putea niciodată să înlocuiască realitatea.

 


View Larger Map

 

Sursa: Google, TH

Foto: YouTube

 

P.S.: La mulţi ani, Google! 14 ani de existenţă, împliniţi astăzi 🙂Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger