Google investeşte în fecale de porc

0

După ce şi-au “angajat” capre să le tundă gazonul din faţa sediului central, cei de la Google s-au hotărât să-şi reducă amprenta de carbon cu ajutorul porcilor: mai precis, să le transforme excrementele în energie.

Sistemul gândit de Google presupune colectarea gazului metan rezultat în urma descompunerii fecalelor porcine aflate într-o fermă din Carolina de Nord, gaz ce va fi ars pentru a alimenta o turbină producătoare de energie electrică. Acest sistem previne, de asemenea, eliberarea metanului, un gaz cu efect de peste 20 de ori mai puternic decât cel al dioxidului de carbon.

Prototipul acestui sistem a costat 1,2 milioane de dolari, ferma  numărând circa 9.000 de porci. Energia obţinută este suficientă pentru alimentarea a 35 de gospodării, pe durata unui an. Când va ajunge perfect funcţional, acest sistem va reduce emisiile gazelor de seră cu 5.000 de tone de CO2 pe an, echivalentul eliminării a 900 de maşini din trafic. Ferma din Carolina de Nord a fost concepută, de asemenea, ca model pentru alte ferme, folosind echipamente puţine şi deloc costisitoare, sistemul putând fi implementat şi în ferme mai vechi.

 

Sursa şi foto: Discovery News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger