Google, dat în judecată pentru dezactivarea sugestiilor de căutare

0

Soţia fostului preşedinte german dă în judecată Google pentru a opri zvonurile despre viaţa sa privată. Când tastezi Bettina Wulff în motorul de căutare, printre sugestiile care apar se numără cuvinte precum “prostituată” şi “cartierul roşu”.

 

 

Bettina Wulff neagă că ar fi fost vreodată prostituată sau că ar fi avut vreo legătură cu serviciile de escortă înainte de căsătorie. Google susţine că sugestiile auto-generate arată ce alţii caută deja.

Zvonurile s-au răspândit cu repeziciune în online. Se pare că acestea ar fi pornit pentru a opri cariera politică a soţului Bettinei, Christian Wulff.

Bettina Wullff se luptă de doi ani pentru a opri aceste informaţii. În cadrul acestor eforturi, avocaţii săi au intentat săptămâna trecută un proces companiei Google, care susţine că sugestiile care sunt generate pe motorul de căutare au fost generat de alţi utilizatori.

În martie 2012, compania Google a fost obligată să dezactiveze funcţia de generare de sugestii pentru un bărbat anonim din Japonia, al cărui nume era asociat cu crime pe care nu le-a comis.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger