Google a fost somată de useri să elimine un joc de Android care permite bombardarea Gazei

0

Compania americană şi-a atras de partea ei un val de critici pentru că a continuat să le permită utilizatorilor de Android să descarce de pe magazinul online Google Play un joc numit “Bomb Gaza” care le permite jucătorilor să efectueze atacuri aeriene israeliene asupra palestinienilor, cu condiţia să nu omoare civili, scrie The Independent. Aplicaţia a fost încărcată la 29 iulie şi a fost instalată de circa 1.000 de ori. Luni seara, ea nu mai era disponibilă pe Google Play.

Utilitzatorii aplicaţiei câştigau puncte dacă lansau bombe din avioane de luptă cu steaguri israeliene  asupra unor militanţi Hamas de desen animat. În viaţa reală, peste 1.800 de palestinieni au fost ucişi în timpul conflictului încă în desfăşurare din Gaza. De cealaltă parte, Israelul a confirmat moartea a 64 de soldaţi şi a trei civili.

La secţiunea de recenzii online pe marginea jocului, utilizatorul Iqra Iqbal l-a catalogat drept o “monstruozitate” care încalcă drepturile omului. “Iubiţii mei fraţi şi iubitele mele surori mor în Gaza şi unii ignoranţi proşti decid să facă un joc ca ăsta.”

 

Puteţi accesa şi:

Medicii din Gaza salvează vieţi şi postează pe Twitter poveşti emoţionante

Israelienii se adună ca la spectacol să privească bombardarea Fâşiei Gaza

VIDEO Un jurnalist Al Jazeera a izbucnit în plâns în timpul transmisiei live din Gaza

Activiştii din Paris s-au ciocnit cu poliţia după ce Franţa a interzis protestele anti-Israel

FOTO Ororile războiului: Gaza devastată


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger