“Golfuleţul libertăţii”, complexul inedit construit de un cuplu în afara reţelelor de consum

0

Wayne Adams şi Catherine King locuiesc într-o mare gospodărie plutitoare formată din 12 platforme, pe care au construit-o în Golful Cypress din provincia canadiană Columbia Britanică, scrie Huffington Post. “Golfuleţul libertăţii” (“Freedom Cove”), cum au botezat cei doi complexul plutitor, se află departe de uscat şi de reţelele de consum. Construit în 1992, el este compus din cinci sere, un ring de dans, o galerie de artă, un far, un şopron pentru generatorul electric şi o casă în care locuieşte cuplul, care a vopsit majoritatea construcţiilor în turcoaz şi magenta.

 

 

Wayne, în vârstă de 66 de ani, şi Catherine, care are 59 de ani, nu deţin frigider sau congelator, ei consumând ce cultivă ea într-0 grădină de 2.000 de metri pătraţi şi ce prinde el din ocean. Apa potabilă şi-o procură de la o cascadă din apropiere pe timp de vară şi din apa de ploaie iarna. Mai demult, complexul lor era alimentat de 14 panouri solare, dar după ce acesta s-au stricat, cei doi au fost nevoiţi să treacă la un mic generator Honda. Acesta le-ar asigura 3.000 de waţi, îndeajuns de multă încât să ţină luminile aprinse timp de 12 ore.

 

 

Înainte, Wayne şi Catherine, artişti de profesie, au locuit în orăşelul Tofino, apoi s-au decis să-şi ridice casa pe care o visau după ce şansa le-a căzut la picioare. “Într-o iarnă, o furtună a dărâmat nişte copaci”, spune bărbatul pentru Huffington Post. “Am adunat tot lemnul şi i l-am dus proprietarului, dar acesta a spus să-l păstram. Aşa că ne-am gândit că era timpul să începem casa”. Cuplul a început construcţia în vara lui 1991, folosind lemnul cu pricina. În februarie anul următor, au remorcat construcţia de sute de kilograme în golfuleţul în care trăiesc acum, folosind tehnologia tradiţională a fermelor pescăreşti pentru a o ţine pe apă.

 

 

Cei doi îşi omoară timpul cu pasiunile lor artistice – el este gravor, iar ea pictoriţă, dansatoare, scriitoare şi muziciană -, iar din iunie până în septembrie organizează tururi în care le prezintă vizitatorilor stilul lor inedit de viaţă. “Această gospodărie este pentru copiii din familia noastră (ei înşişi au doi copii), care vin aici şi văd ce nu mai pot învăţa la şcoală”, spune Wayne Adams. “Când eram tânăr, asta învăţai la şcoală: aptitudini. Să împărtăşeşti cu comunitatea şi cu minţile tinere, aceasta e învăţătura aici, pe coasta de vest”. Cuplul pare hotărât să plutească toată viaţa. “Aşa vreau să-mi petrec restul vieţii”, spune Catherine King.

 

 

Puteţi accesa şi:

Insula canadiană unde toată lumea trăieşte în afara reţelelor de consum 

Tânărul care şi-a mutat viaţa într-o dubiţă şi călătoreşte cu ea prin lume

Şase modele de locuinţe off-grid moderne


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger