GLOD, despre facerea viitorului cu mâna ta la J’ai Bistrot

0

J’ai Bistrot ne invită în grădina din Calea Griviței în perioada 20-28 mai pentru zile întregi de discuții și workshopuri pe teme ca împăduriri, reciclare urbană, permacultură, case ecologice ș.a. Vin la masă oameni buni cu portofolii bogate în regenerare de spații verzi, urbane sau munți întregi, arhitecți ecologiști care te învață cum să-ți faci o casă, agronomi progresiști, inițiatori și dezvoltatori de acțiuni cu impact zdravăn asupra mediului în care natura umană să se simtă Acasă.


* MATKA BAZAR * 20-21 / 27 – 28 mai

Asociație tânără al cărei miez dur e alcătuit din artiști are ca obiectiv intervenția culturală în scop social, promovarea artei, organizarea de evenimente culturale, sociale și comunitare, încurajarea educației, a unui mediu și a unui trai sănătos și creativ. Ei vin în Glod cu obiecte de design românesc donate de artiști pe care le poți cumpăra, iar banii strânși din vânzări vor fi folosiți la achiziționarea de materiale de redesign interior a unui centru de zi din Berceni.

* O zi în Glod cu TĂȘULEASA SOCIAL * 21 mai

Cu un istoric de peste 17 ani, Asociația Tășuleasa Social a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educația ecologică și civică la promovarea unui stil de viață activ în rândul tinerelor generații. Principalele proiecte Tășuleasa Social sunt: acțiuni de împădurire împreună cu voluntari, taberele de copii din campusul propriu, Scoala de Mers pe Munte, Maratonul Via-Maria-Theresia, Camionul de Crăciun, Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici. O parte din echipa Tășu vă așteaptă duminică de la 15:00 la J’ai Bistrot să discutăm despre proiecte, soluții, viitor, educație, mediu, împăduriri etc.

* warm-up PELICAM * 25 mai

Ediția a șasea a Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni Pelicam are loc între 8 și 11 iunie la Tulcea. Până ne strângem la țărmul Dunării să vedem cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, vă dăm întâlnire pe 25 mai să (re)vedem “The Yes Men are Revolting” (2014), cel de-al treilea documentar al duo-ului de activiști care folosesc umorul pentru a scoate la iveală cele mai grave probleme de mediu ale zilelor noastre.

* LOC DE JOACĂ ÎN DELTA VĂCĂREȘTI * 27 mai

“Acasă” este un documentar în plină facere despre viața unei familii a cărei casă a fost Delta Văcărești timp de 18 ani. Realizatorii filmului ne invită Acasă printr-o expoziție de fotografii realizate chiar de copiii din Deltă, precum și tururi ghidate de cei mici în locuri cunoscute numai de ei. Workshop de făcut prăștii inclus în program.

* O zi în Glod cu ȘCOALA DE LA BUNEȘTI * 27 mai

“Cu cât viaţa în oraş devine mai sofisticată şi mai confortabilă, cu atât nevoia de simplitate devine mai mare. ‘Bucuriile esenţiale’ rămân bucuriile primordiale. Atelierele de la Buneşti nu propun o alternativă la locuirea sedentară urbană, ci construiesc structuri care invită la un stagiu complementar de locuire minimală, ascetică, în mijlocul naturii. Sunt ateliere de arhitectură a adăposturilor, a minimului necesar. Simplitatea cultivată la Buneşti este un mod de viaţă. Curajul acestei simplităţii este radical diferit de confortul senzual al minimalismului modern.” Citește întreg manifestul școlii aici: http://bit.ly/2qtczXf

* workshop KULTIVĂ * 28 mai

Dacă vrei să înveți cum să cultivi legumele sau ai nevoie de o bucată de pământ unde să o faci, grădina Kultivă este locul cel mai potrivit pentru asta. În atelierul din grădina J’ai Bistrot, după ce înțelegem nevoile plantelor și vedem cum arată pământul ideal pentru legumele pe care vrem să le cultivăm, trecem la acțiune și kultivăm sănătos o parte din grădină.

Zilele de informare și muncă împreună se termină cu cine la ceaun.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger