Ghid de evitare a produselor periculoase din casă

1

Pericolele din casă se găsesc la tot pasul, de la recipientele din plastic în care depozităm mâncarea, până la substanțele de curățare din baie. Iată un ghid util pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Chimicale antimicrobiene

Triclosanul, substanța chimică folosită în sute de produse care luptă împotriva microbilor, provoacă daune la ficat și dereglează hormonii tiroidali. Aceste produse contribuie la rezistența la medicamente, iar oamenii are folosesc săpun antimicrobian se îmbolnăvesc la fel ca și ceilalți. Optează, în schimb, pentru geluri pe bază de alcool.

Țigări

Fumul de țigară conține amoniac, benzen, formaldehide și 50 de substanțe chimice despre care se știe că provoacă cancer. În plus, fumatul dăunează plămânilor, rinichilor și ficatului, organele care detoxifiază organismul, proces prin care ești protejat de expunerea la chimicale.

Picturi în ulei

Mirosul de vopsea proaspătă semnalează compuși organici volatili, solvenți care pot declanșa probleme de respirație, dureri de cap și amețeli, iar unele studii susțin că pot determina chiar probleme reproductive și defecte la naștere.

Odorizante de cameră

Acestea poluează, practic, aerul. 20% dintre cei care le folosesc și 34% dintre astmatici spun că au dureri de cap, probleme de respirație și alte probleme din cauza inhalării acestora. În schimb, pentru a scoate mirosul din materiale moi precum canapelele, se recomandă pulverizarea de vodka.

Mâncare la conservă

BPA, estrogenul sintetic relaționat de cancer și dezvoltarea anormală a creierului, se află în majoritatea mâncărurilor și băuturilor la conservă, chiar dacă mâncarea este organică. În schimb, poți cumpăra mâncare proaspătă sau congelată.

Produsele de curățare

Înălbitoarele cu clor, spray-urile de curățare și dezinfectantele, folosite mai des de o dată pe săptămână, pot cauza astm, arată studiile. Aceste produse au rolul lor dacă sunt folosite cu atenție. Nu se amestecă niciodată clorul cu amoniacul, întrucât se produc aburi toxici, se poartă mănuși întotdeauna, se aerisește foarte bine camera și se diluează fiecare cană de înălbitor în 10 căni de apă.

Plasticul

Recomandabil este să depozitezi mâncarea în recipiente de sticlă. În plus, recipientele de plastic nu sunt rezistente la cuptorul cu microunde. Acesta se topește și chimicalele ajung în cină.

Produsele parfumate

Parfumul dintr-un produs înseamnă, de fapt, sute de chimicale, inclusiv substanțe care dereglează funcția reproductivă. Alege detergenți fără parfum, întrucât spălarea hainelor cu detergent parfumat înseamnă să porți după tine toată ziua chimicalele.

Foto: Flickr / thetravellingdeer

Sursa: MSNBC



Un comentariu

  1. Pingback: De ce odorizantele de cameră pot cauza probleme respiratorii | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger