Ghici cine nu mai vrea legalizarea marijuanei în SUA

0

 După victoriile recente din Colorado și Washington, activiștii pentru legalizarea marijuanei speră să obțină același rezultat în 6 alte state pînă în 2016. Între timp a apărut însă un adversar neașteptat: Big Marijuana, comercianții de cannabis medical.

 

 

Marijuana medicală e o industrie de miliarde. Legală în 18 state, Big Marijuana se luptă să-și păstreze statutul actual. Grupurile care reprezintă această industrie și pe acționarii ei se declară îngrijorate de acțiunile de legalizare a cannabisului. Acestea le pun afacerile în pericol. Situația actuală le menține în postura privilegiată de monopoliști, în plus, ilegalitatea marijuanei păstrează prețurile celei medicale la un nivel ridicat.

În declarațiile lor publice însă nu acestea sînt motivele – lobby-ul marijuanei medicale spune că legalizarea va întări grupurile criminale care fac contrabandă cu acest produs.

Cîndva era o solidaritate în lupta pentru legalizarea marijuanei. De cînd s-a legalizat efectiv în cîteva state, așa-numitele dispensare și-au văzut afacerile subțiindu-se și s-au îndepărtat de foștii lor tovarăși politici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger