Germania recrutează 8.500 de profesori, pentru a-i învăța germană pe copiii refugiaților

0

Potrivit Die Welt, Germania a recrutat 8.500 de profesori care să le predea limba germană copiilor refugiaților ajunși în Germania. Autoritățile se așteaptă ca numărul refugiaților pe care-i găzduiește să depășească anul acesta pragul de un milion.

Circa 196.000 de copii proveniți din țări devastate de război și sărăcie au intrat și vor intra în sistemul de învățământ german începând din acest an. Pentru a-i ajuta pe copii și adolescenți să facă față cerințelor educaționale, statul german a creat așa-numitele ”lecții speciale,” de care vor beneficia 8.264 de copii refugiați, ce vor avea posibilitatea să recupereze decalajul față de colegii lor de clasă.

În 2015, conform ministerului german al Educației, în Europa au pătruns 325.000 de copii cu vârste școlare din țările afectate de conflicte interne, aceasta fiind cea mai gravă criză de migrație, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace. Germania estimează că anul acesta va primi de cinci ori mai mulți soilicitanți de azil, ceea ce presupune un efort organizatoric considerabil.

În ceea ce privește afluxul de copii în sistemul național de educație, Germania nu s-a confruntat niciodată cu o asemenea provocare, după cum arată Brunhild Kurth, ministrul pentru probleme de educație. ”Trebuie să acceptăm că această situație excepțională va deveni normă pentru mult timp de acum încolo,” a mai precizat Kurth. Pe lângă profesorii care să predea limba germană, liderul sindicatului cadrelor didactice din Germania a anunțat că va mai fi nevoie de 20.000 de profesori și învățători, pentru a face față numărului mare de copii.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger