Germania amână semnarea ACTA

0

După ce Slovacia şi Cehia au îngheţat acţiunile în privinţa ACTA, iată că şi Germania face acelaşi lucru, prin amânarea semnării controversatului acord după ce ministrul Justiţiei german şi-a exprimat semnele de întrebare în legătură cu acest document.

 

 

ACTA a iscat un val de proteste în Europa, ziua de 11 februarie fiind special dedicată ieşirilor în stradă împotriva acestui act pe tot continentul. Potrivit BBC, care citează agenţia France Press, un purtător de cuvânt al ministerului de Externe al Germaniei a declarat că amânarea semnării ACTA se datorează dorinţei autorităţilor de a avea mai mult timp pentru discuţii şi dezbateri pe subiect. Polonia şi Slovacia au amânat începerea procedurilor de ratificare, la fel şi Letonia, care a anunţat, vineri, amânarea ratificării.

Conform Associated Press, ministrul de Justiţie al Germaniei consideră că legiferarea ACTA nu este necesară în Germania şi că Parlamentul European ar trebui să se pronunţe asupra acordului înainte ca Germania să ia în calcul ratificarea acestuia. Peste 50 de proteste anti-ACTA erau programate doar pe teritoriul Germaniei, încă de ieri, mai informează BBC. Săptămâna trecută, în capitala Sloveniei, Ljubljana, aproximativ 2.000 de persoane au protestat împotriva acordului, în vreme ce în ianuarie polonezii au ieşit masiv în stradă din aceeaşi cauză.

 

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger