Germania a produs 31% din energia consumată în prima jumătate a anului din resurse regenerabile

0

Când vine vorba de producerea energiei curate, Germania este cu mult înaintea altor ţări: unele sate de acolo chiar doboară recorduri prin extra-producţie de energie, iar statul a reuşit să folosească resurse regenerabile pentru 74% din cererea sa de energie. Acum, Germania tocmai a doborât un nou record: în prima jumătate a acestui an, 31% din energia cerută la nivelul întregii ţări a fost produsă din resurse regenerabile.

 

 

Un raport realizat de Fraunhofer Institute arată că Germania a produs 81 de terrawaţi de curent electric din resurse regenerabile în prima jumătate a acestui an. Raportul mai arată că producţia de energie nucleară a scăzut, în vreme ce producţia de energie solară a crescut cu 28%, iar cea de energie eoliană a crescut cu 19% (de asemenea, în cazul ultimelor două tipuri de energie, au fost instalate noi unităţi). Totodată, producţia de energie de la sisteme care folosesc combustibili convenţionali a intrat în declin (cele pe gaz, spre exemplu, au produs jumătate faţă de cât produceau în anul 2010).

“Apariţia acestor noi şi noi recorduri în domeniul energiei regenerabile, pentru Germania, demonstrează incredibilul succes al legislaţiei impuse în acest domeniu”, susţine Max Hildebrandt, expert în industria energiei regenerabile. Dar, deşi realizările sunt, fără îndoială, de apreciat şi reprezintă un mare pas înainte pentru statul german, totuşi, acesta îşi generează cea mai mare parte a energiei din cărbune. Însă eforturile de a reduce producţia bazată pe cărbune pot fi un exemplu pentru restul Europei şi restul lumii, la fel şi interesul pentru energiile regenerabile şi utilizarea lor din plin.

Mai multe detalii: Fraunhofer Institute

 

Sursa şi foto: Clean Technica, IH

 

Puteţi citi şi:

Camionul care se conduce singur, o realitate posibilă în 10 ani

Germania ar putea reveni la maşinile de scris, de teama spionilor

Ţara care a inventat automobilul excelează la capitolul “car sharing”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger