Germania: 80% din necesarul de electricitate al unei zile, obţinut din resurse regenerabile

0

Săptămâna trecută, Germania a stabilit un nou record, pentru ea, în materie de energie regenerabilă, asigurându-şi 78% din necesarul energetic al unei zile din resurse regenerabile. Vechiul său record era de 74% şi fusese stabilit în luna mai a anului trecut.

Realizarea este extrem de importantă pentru că demonstrează că resursele regenerabile sunt soluţia viitorului. Iar ţările europene (Germania, Danemarca, Norvegia etc.) arată că se poate, în vreme ce, potrivit informaţiilor administraţiei americane în domeniul energiei, SUA îşi obţin doar 10% din necesarul energetic din resurse regenerabile. “Noul record german a fost posibil datorită unei zile furtunoase în nordul Europei, combinată cu condiţii însorite în sudul Germaniei”, scrie Thinkprogress. În Germania, cele mai multe turbine eoliene sunt instalate în partea de nord, în vreme ce, în partea sudică, se află cele mai multe panouri solare.

Astfel, pe data de 25 iulie, energia solară şi cea eoliană combinate au generat 40,65 GW (gigawaţi) de putere; acestora li s-au adăugat 4,85 GW proveniţi din biomasă şi 2,4 GW de hidroenergie. În total, 47,9 GW de energie regenerabilă, într-o după-amiază de sâmbătă în care cererea internă a fost de 61,1 GW. Vremea capricioasă şi neobişnuită a fost, astfel, de folos instalaţiilor eoliene şi solare: turbinele din nord au avut vântul necesar funcţionării, panourile din sud au avut soare. În aceste condiţii, autorităţile au redus producţia uzinelor de cărbune şi gaz, pentru a face loc, în reţeaua naţională, energiei verzi.

Mai multe detalii: Thinkprogress

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger