George W. Bush și-a expus picturile cu liderii lumii

0

Sâmbăta trecută, fostul președinte american George W. Bush și-a lansat prima expoziție de pictură în ulei, artă pe care a început s-o deprindă din 2012, la Librăria și Muzeul Prezidențiale George Bush. “The Art of Leadership: A President’s Personal Diplomacy” (“Arta conducerii: Diplomația personală a unui președinte”), o colecție eclectică de tablouri, include 30 de picturi în ulei cu lideri ai lumii, realizate după fotografiile acestora. Expoziția începe cu un autoportret, la care încă mai e nevoie de muncă, scrie New York Times, și cu un tablou în care e înfățișat tatăl artistului.

 

 

Acestea sunt urmate de figuri ca Vladmiri Putin, Tony Blair, Regele Abdullah al Arabiei Saudite, Angela Merkel, Dalai Lama, Hamid Karzai, președintele Afganistanului (care pare neobișnuit de preocupat) sau Ehud Olmert, fost premier al Israelului (care pare că citește un discurs). Când a fost întrebat de tablourile sale în interviurile de dinaintea expoziției, fostul președinte s-a distanțat de ele și a ridiculizat indirect pe oricine le-ar lua în serios spunând că le-a pictat doar ca să-și șocheze profesorul, Gail Norfleet, un pictor de renume din Dallas. Pasiunea lui Bush pentru pictură a ieșit la iveală în 2012, când două tablouri ciudate și aparent introspective cu fostul președinte, în care era înfățișat foarte discret îmbăindu-se, au fost furate de hackeri de pe contul de mail al unei rude de-ale sale.

Expoziția înseamnă însă mai mult decât artă. Aproape fiecare pictură este însoțită de fotografii mari, color, în care George W. Bush apare alături de subiecții tablourilor sale sau în care ține în mână cadouri de la aceștia. De exemplu, Putin i-a oferit acuarele cu toți președinții americani, îmbrăcate în catifea cu bijuterii, iar de la Dalai Lama a primit o eșarfă tibetană albă, de bun venit. Pe lângă tablourile cu liderii lumii, expoziția mai include peisaje texane sau lucrări timpurii ale președintelui-artist, realizate cu o aplicație de de iPAD.

Autoportret

Bush tatăl

Tony Blair. “Îmi place [pictura asta]pentru că exprimă o persoană puternică și plină de compasiune și un prieten de nădejde”, i-a spus Bush fiicei sale, Jenna Bush Hager, care l-a ajutat cu expoziția. 

Vladimir Putin

Hamid Karzai

Dalai Lama

Ellen Johnson Sirleaf, președinta Liberiei

texas landscapes

Peisaje texane

Artă de iPAD

Surse: New York TimesGawker, George W. Bush Presidential Center

Puteți accesa și:

Cît au mințit Bush și ai săi

Blair și Bush ar trebui judecați pentru războiul din Irak, spune laureatul Nobel Desmond Tutu


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger