Geografia urii pe Twitter

1

Reţeaua de microblogging Twitter are capacitatea de a aprinde revoluţii sau a facilita acte de caritate, dar există şi o latură întunecată a acestui tip de social media. O hartă a urii realizată de grupul Floating Sheep relevă geografia postărilor de tip rasist, homofob sau ableist (la adresa persoanelor cu dizabilităţi) de pe Twitter în SUA.

Floating Sheep este un grup format din specialişti în geografie, iar numele pe care l-au dat proiectului lor este „Geography of Hate”; acesta cartografiază postările rasiste, homofobe şi ableiste din SUA, toate venite prin intermediul Twitter în perioada iunie 2012 – aprilie 2013. Studenţi ai Universităţii Humboldt State au analizat cuvintele folosite în postările monitorizate şi semnificaţiile cu care acestea au fost folosite, pentru a identifica dacă era vorba de o exprimare pozitivă, negativă sau neutră.

În total, au fost găsite peste 150.000 de postări cu conţinut plin de ură şi negativism. „Postările cu conţinut bazat pe ură au fost contorizate la nivel de regiune şi raportate la numărul total de postări din fiecare regiune”, explică autorii hărţii. Spre exemplu, regiunea Orange County din California are cel mai ridicat număr de postări cu cuvinte murdare, dar, pentru că locuitorii regiunii au o activitate foarte intensă pe Twitter, postările negative sunt mai puţin vizibile şi regiunea nu sare în ochi pe hartă urii. Harta detaliată o puteţi vedea aici, iar analiza completă a rezultatelor poate fi citită în întregime aici.

Sursa şi foto: Mashable


Un comentariu

  1. Si totusi care este nr total al postarilor?…ar fi fost un articol corect si complet cu aceasta precizare, chiar daca il vom gasi in linkuri.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger