Generarea de energie din urină, soluția viitorului

0

Gerardine Botte de la Universitatea din Ohio a găsit o cale de a produse combustibil din urină. Amoniacul și ureea, două componente ale urinei, sunt o sursă de hidrogen. Punând un electrod în apa reziduală și aplicând un curent se creează gazul de hidrogen, informează Huffington Post.

Compania care comercializează “energia din urină” se numește E3 Clean Technologies, iar procesul este denumit “tehnologiile GreenBox”, care vor fi disponibile până la sfârșitul anului viitor. Tehnologia va fi ideală pentru zonele unde se află grupuri mari de oameni, precum clădirile oficiale, birourile și stadioanele.

Botte spune că o clădire de birouri cu 300 de oameni poate genera 2 kilowați de energie.

Pe lângă generarea de energie, se speră ca tehnologia să reducă poluarea provenită de la animale. Potrivit cercetătoarei, 1.000 de vaci pot genera până la 50 de kilowați de energie cu urina lor.

Acesta nu este prima inițiativă de folosire a urinei pentru producerea de energie. Bristol Robotics Lab a experimentat generarea de energie din urină. Laboratorul a avut ca obiectiv să creeze roboți alimentați cu energie din urină și să realizeze urinare producătoare de energie. Un alt grup de cercetare din Marea Britanie investighează folosirea urinei pentru alimentarea submarinelor.

Foto: Flickr / Meh_sleep

Citiți și:

6 schimbări de comportament pentru a economisi bani și a fi mai ecologici

Automatele din Japonia vor fi încărcătoare pentru mașinile electrice

5 surse comune de radiații în viețile noastre

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger