General Motors va recicla dispozitivele de captare a petrolului din Golful Mexicului pentru a fabrica mașini electrice

2

În timpul marii scurgeri de petrol din Golful Mexicului, SUA, dispozitivele de captare și absorbție a petrolului de la suprafața apei au beneficiat de multă atenție media. Dacă o mică parte din aceste tuburi de forma unui fir de cârnat – că tot sunt sărbătorile – au fost căptușite cu materiale neobișnuite, cum ar fi părul, majoritatea conțineau polipropilenă absorbantă, un material plastic ușor și rezistent. Acum că gaura din puțul responsabil pentru scurgerea de petrol a fost acoperită, a rămas întrebarea ce se va întâmpla cu aceste materiale plastice îmbibate în petrol. Se pare că o parte din ele vor fi folosite la fabricarea modelului Chevy Volt.

General Motors a anunțat că va recicla peste 45.000 de kilograme de plastic din materialele folosite pentru captarea petrolului din Golful Mexicului pentru a le utiliza la mașinile electrice din gama Chevrolet Volt, scrie gizmag.com. Mai exact, aceste materiale vor asigura 25% din plasticul folosit la fabricarea părților proiectate să devieze aerul din jurul radiatoarelor mașinilor. Mai întâi, compania Heritage Environmental a colectat toate materialele îmbibate în petrol din zonele de coastă ale statelor Louisiana și Alabama, apoi firma Mobile Fluid Recovery a extras din ele apa și petrolul. Plasticul astfel curățat a fost tratat apoi de compania Lucent Polymers și, în cele din urmă, o altă firmă, GDC Inc., a combinat rășina rezultată cu alți compuși din plastic și a produs componentele finale.

General Motors se așteaptă ca munca să continue încă două luni în zona de coastă a Golfului Mexicului până când nu va mai fi nevoie de asistență în reciclarea dispozitivelor de captare a petrolului care a provocat cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA. Compania auto spune că va recupera suficient plastic încât să fabrice părți și pentru alte modele în afară de Chevy Volt.

Foto: GM

Tags:Advertisment ad adsense adlogger