Gena lăcomiei e vinovată pentru îngrășare

0

Secretul siluetei ar putea fi în genele noastre. Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Georgetown susțin că au descoperit “gena lăcomiei” care nu reușește să transmită creierului când ești sătul.

În cadrul testelor pe șoareci, s-a observat că o singură mutație a unei gene întrerupe comunicarea în organism și duce la a mânca non-stop și creștere în greutate.

Dar, vestea bună este că cercetătorii speră ca prin identificarea genei să găsească tratamente pentru obezitate.

Cercetătorii au studiat gena Bdnf la șoareci. Oamenii au și ei această genă, care a fost relaționată cu obezitatea, dar oamenii de știință spun că nu era clar până acum cum funcționează aceasta exact.

După masă, activitatea genei transmite semnale chimice la hipotalamus, care primește mesajul că ești sătul și suprimă apetitul.

Dar, la șoarecii care au suferit o mutație a genei, aceste chimicale nu ajungeau la destinație și, astfel, șoarecii mâncau de două ori mai mult decât cei care nu aveau această mutație.

Cercetătorii lucrază, în prezent, la identificarea posibilităților de a a rezolva transmisia defectuoasă pentru a preveni și trata obezitatea.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger