Gena care ne face să vedem partea întunecată a lumii

0

 Unii dintre noi sînt predispuși genetic să vadă aspectele negative automat. În plus, aceștia își amintesc mai ușor evenimente negative și suferă mai mult de afecțiuni post-traumatice. Jumătate dintre caucazieni au această genă.

Conform unui studiu din Psychological Science, o genă numită ADRA2b ne face, pe cei care o avem, să fim foarte atenți la evenimentele emoționale negative.

Profesoara Rebecca Todd, coordonatoarea studiului, explică: E primul studiu care arată că această variație genetică afectează felul în care oamenii văd și trăiesc lumea.

Cei care au această genă văd la fel ca restul lumii evenimentele și aspectele pozitive dar sînt mai atinși de cele negative. Aceasta e un avantaj, pînă la un punct – e bine să vedem cînd cei din jur suferă sau să vedem agresivitatea sau părțile negative ale unei situații dar prea mult din această capacitate ne face nefericiți (predispoziția genetică nu înseamnă că nu ne putem ameliora condiția, nu e ceva atît de rigid).

Posesorii acestei gene își amintesc mai viu evenimentele negative și scapă mai greu de stresul post-traumatic. Statistic, 50% dintre caucazieni au gena iar procentul e mai mic la alte categorii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger