GAS: Minciuna de Aur Ucide – MindBomb pentru Roșia Montană

14

Acţiunea “Minciuna de Aur Ucide – MindBomb pentru Roșia Montană” atrage atenţia opiniei publice asupra toxicităţii propagandei companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Difuzată agresiv pe posturile de televiziune, în presa scrisă şi online, publicitatea are ca scop cosmetizarea imaginii RMGC, companie descinsă în România din epoca colonialismului brutal, ca promotoare a politicii cinice a profitului, indiferent de costurile pe care le implică: distrugerea unei localităţi şi a unei comunităţi, ştergerea de pe faţa pământului a patru munţi, dispariţia unui patrimoniu cultural unic în istoria României şi a umanităţii.

 

 

via GAS

 

Pentru a atenţiona asupra acestui pericol, mii de afişe MindBomb au fost lipite în noaptea de 11 spre 12 aprilie 2012 pe străzile a zeci de oraşe şi comune din România, printre care:  Alba Iulia, Arad, Abrud, Bucureşti, Bacău, Bârlad, Bistriţa, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Câmpeni, Constanţa, Cluj, Craiova, Deva, Huedin, Iaşi, Luduş, Medgidia, Mediaş, Oneşti, Oradea, Piteşti, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roşia Montană, Rădăuţi, Reşiţa, Satu Mare, Sebeş, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Târgu Ocna, Tecuci, Timişoara, Turda, Valea Arieşului, Zalău.

Minciuna are picioare scurte, spune un proverb. În România însă, atunci când i se acordă fonduri substanţiale, când e îmbrăcată sub forma publicităţii şi a reclamelor şi când este susţinută de cei aflaţi la putere, minciuna poate avea picioarele adânc băgate în mintea cetăţenilor şi în legile în vigoare. Poleită în aur, minciuna ucide conştiinţe la fel de sigur cum cianura ucide viaţa.

 


14 comentarii

 1. Deci asa se salveaza Rosia Montana? Vandalizand zidurile, lipind afise peste tot? bineinteles, nu in zonele speciale amenajate peste afisaj si asemenea actiuni cred ca se si pedepsesc.ma gandesc: oare ce cred rosienii? cand sa mai rabde ei o viata mizera, pentru ca altii care traiesc mai bine ca ei sa se distreze realizand afise si laudandu-se cu ele pe unde apuca?

 2. Da,Anda.Asa se salveaza! Faptul ca tu te prostituezi pentru o bucate de paine aruncata in sila de “investitorii” canadieni, e problema ta, poti sa o faci pe centura sau unde iti place, dar cand e vorba de o tara intreaga,ar fi mai bine sa te abtii de la aprecieri tampite.Oare stramosii tai care poate si-au pierdut viata pentru tara asta, ce ar zice?!

  • Nu, Vlad, nu asa se salveaza. In primul rand ca nu poti sa salvezi pe cineva cu forta, pur si simplu nu poti. E o aberatie. Iar rosienii nu vor sa fie ”salvati”. Vor sa inceapa proiectul minier. In al doilea rand, investitiile pot salva Rosia Montana, in timp ce posterele, nu. Posterele ii salveaza doar pe cei care le printeaza, pe cei care le lipesc, pe cei care le concep si pe cei care coordoneaza totul. Atat.

 3. bine punctat.plus as vrea sa se ocupe mai bine de “cianura” din mancarea care o cumparam in fiecare zi.de poluarea masinilor si scuterelor care isi iau ITP-ul pe spaga, de praful din oras, de deversarile in lacuri si rauri. Dar acestea ar fi probabil pro bono….

 4. wow, o noua campanie de dezinformare marca ”Salvati Rosia Montana”? Dar macar de ar avea bunul simt sa nu mai spuna ca salveaza, chiar nu mai pacalesc pe nimeni. Aproape toti rosienii vor sa se faca proiectul ala minier. Cu cianuri care se folosesc in circuit inchis, si care se neutralizeaza. Adica nu ajunge nimic la nimeni, oricate postere ar lipi unii..

 5. Rosia Montana inseamna si 4 munti, 50 de case de patrimoniu, biodiversitate, biserici, cimitire si multe altele. Si astea toate vor sa fie salvate. Minunate afisele!

 6. @Damian: ai mare dreptate. Din aia 4 munti nu prea a ramas mare lucru dupa ce a exploatat statul,dar zona va fi ecologizata dupa proiect si deci vom putea recupera o parte din peisajul pierdut. Casele de patrimoniu se degradeaza, dar RMGC are pusi banii deoparte pentru restaurarea lor. biodiversitatea este in pericol,zilnic, prin poluarea existenta,dar prin ecologizare mediul va fi reabilitate. Toate trebuie salvate, dar nu prin afise poti face asta!

 7. Anda secretara RMGC-ului. Eu iti doresc sa recuperezi doar cianura din proiectul RMGC-ului pe care s-o servesti cu cafea dimineata; esti platita pt fiecare post pe care il scrii cu cianura ? Pt ca daca da, ma bucur pentru tine.

 8. Eu cred ca unul din motivele pentru care e atacat premierul zilele astea din toate partile se datoreaza si faptului ca vrea sa faca bine la Rosia Montana si astfel cei de la PDL, prin oamenii lor infiltrati in diverse institutii ale statului care le sunt subordonate politic incearca sa il blocheze si sa-i puna bete in roate.

 9. Victor Ponta,am vazut,vrea sa blocheze acest proiect,insa oameni infiltrati in institutii ii pun bete in roate..Trebuie sa scapam de basescu in primul rand,cel care sustine acest proiect care pune in pericol atat mediul cat si viata oamenilor.

 10. Personal ma opun oricarui proiect de dezvoltare care nu este construit cu grija si respect fata de mediu si ma bucur ca si autoritatile romane, in speta Guvernul isi mentine pozitia si vrea blocarea acestui proiect.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger