Gărgăriţa fără cap, descoperită în Montana, SUA

0

Natura nu încetează să ne surprindă, după cum o arată fiecare nouă descoperire: în cazul acestei buburuze, este vorba de o înzestrare specială, cu abilitatea de a-şi ascunde complet capul, astfel încât simpatica insectă pare să nu posede aşa ceva.

 

 

Capacitatea gărgăriţei de a-şi ascunde capul este similară celei întâlnite la broaştele ţestoase. Specia a fost descoperită de Ross Winton, un fost student la entomologie în cadrul Universităţii Montana, care acum lucrează ca şi specialist în viaţa sălbatică în Idaho. El a capturat insecta în 2009, dar a crezut că este un fel de furnică. Ulterior, a descoperit trucul buburuzei şi şi-a trimis descoperirea în Australia, unde un grup de oameni de ştiinţă analiza clase de insecte. Astfel, buburuza fără cap a ajuns într-un studiu publicat în revista Systemic Entomology.

Este, spun oamenii de ştiinţă, cea mai rară specie de pe teritoriul SUA (doar două exemplare, un mascul şi o femelă, au fost găsite până în prezent). Specia a primit numele Allenius iviei, după fostul profesor al lui Winton de la Universitatea din Montana, specialistul entomolog Michael Ivie. Acesta a spus că este o raritate pentru SUA descoperirea unei noi specii de gândac şi o raritate şi mai mare faptul că este un gen complet nou, mai ales în condiţiile în care dimensiunile reduse ale insectei ar fi făcut-o să treacă neobservată poate mult timp de acum încolo. De ce anume îşi ascunde buburuza capul, specialiştii încă nu au aflat. „Este un tip complet nou de gărgăriţă. O insectă fascinantă”, a conchis Ivie.

 

Sursa: Reuters

Foto şi alte detalii: Live Science

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger