Garajul solar: produce energie şi creşte plante

0

Este menit să adăpostească maşini, biciclete şi o colecţie întreagă de unelte sau diverse obiecte care nu îşi mai găsesc locul prin casă. Cam aşa ar putea fi definit garajul. Dar o echipă de studenţi de la Green Mountain College din Vermont a găsit modalitatea de a oferi banalului garaj funcţii noi şi ecologice.

Acoperit cu panouri solare, garajul produce energie electrică şi poate, astfel, să încarce maşinile electrice. În interior, o mini-seră de legume se bucură de energia captată de garaj şi oferă roade verzi. Garajul solar se află, în prezent, pe terenul colegiului unde studiază cei implicaţi în proiect. Aceştia au gândit şi realizat lucrurile ca parte a unui curs pe care îl urmează, numit Renewable Energy and Ecological Design (REED). Conceptul lor a câştigat o finanţare de 50.000 de dolari din partea Exelon / Constellation’s E2 Energy to Educate program, bani care i-au ajutat să construiască, de fapt, prototipul visat.

„Cum benzina devine tot mai scumpă şi combustibilii fosili contribuie tot mai mult la destabilizarea climei, acest proiect vine să demonstreze că energia solară este mai ieftină şi mai bună chiar ca şi combustibil pentru maşini”, explică unul dintre profesorii colegiului şi, totodată, coordonator al cursului REED. Fiecare garaj din lume ar putea fi transformat, astfel, dintr-o construcţie comună şi cu utilitate limitat definită într-un garaj solar care creşte hrană şi produce energie (alimentând, astfel, maşina pe care o adăposteşte). Mai multe detalii despre proiect puteţi citi pe: REED’s Olwen Solar Garage.

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger