Gândirea pozitivă ne ajută să trăim mai mult

0

Un nou studiu citat de ABC News reiterează ceea ce intuim cu toţii – gândirea pozitivă ne ajută să trăim mai mult. Cercetătorii au analizat peste 3.000 de pacienţi care au fost spitalizaţi pentru boli de inimă şi au observat că cei care aveau cele mai mari aşteptări pentru o recuperare totală erau mai predispuşi să trăiască mai mult decât cei pesimişti.

“Pacienţii variază foarte mult din punct de vedere al reacţiilor psihologice la boli majore precum cele de inimă”, se arată în studiu. Mulţi experţi susţin că există un motiv întemeiat să credem că atitudinea noastră influenţează rezultatul.

Dr. Steve E. Nissen, şeful departamentului de medicină cardiovasculară la Cleveland Clinic, care nu a fost implicat în studiu, spune că pacienţii cu o atitudine pozitivă sunt mai sănătoşi decât pacienţii cu o atitudine negativă. De fapt, atitudinea lor reflectă condiţia de sănătate, spune acesta.

Cercetătorii care au realizat studiul mai spun că cei care sunt optimişti cu privire la sănătatea lor sunt mai predispuşi să urmeze recomandările medicilor. Pe de altă parte, pacienţii pesimişti pot experimenta stres care declanşează şi mai multe probleme de inimă.

Cei peste 3.000 de pacienţi monitorizaţi timp de 15 ani au fost rugaţi să participe la un sondaj, la un an de la spitalizare, pentru ca cercetătorii să-şi facă o idee despre atitudinea lor. Optimiştii au trăit cu 20% mai mult decât pesimiştii, iar viaţa lor a fost, de asemenea, mai activă.

Studii anterioare au analizat atitudinea pozitivă în relaţie cu alte boli, precum cancerul şi au demonstrat că optimismul nu îmbunătăţeşte doar calitatea vieţii, ci contribuie la o supravieţuire mai lungă.

“Dovezile observate în aceste studii arată că optimismul este un medicament foarte puternic care poate fi comparat cu terapii medicinale foarte eficiente”, spun cercetătorii de la Universitatea din Rochester într-un articol.

Foto: Flickr / redfriday

Citiţi şi:

Tinerii căsătoriţi, fără copii sunt cei mai fericiţi

Un zâmbet fals face mai mult rău decât bine

Oamenii religioşi sunt mai fericiţi decât necredincioşii, dar nu Dumnezeu este responsabil,  ci prietenii din congregaţie

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger