Cel puțin așa susține un cercetător londonez, după ce a studiat mai multă vreme efectul gălbenușurilor de ou asupra sănătății. Potrivit acestuia, colesterolul din ou este aproape la fel de nociv ca și fumatul.
Ba mai mult, specialistul de la Western University afirmă că, în general, consumatorii sunt păcăliți de propaganda industriei ouălor, care omite informații despre impactul acestora. În cel mai nou studiu al său, britanicul a analizat starea de sănătate a peste 1200 de persoane și a constatat că, în cazul consumului de ouă, se accelerează arteroscleroza. Cauza: cele 237 mg de colesterol dintr-un gălbenuș. ”Această cantitate este mai mare decât cea dintr-un burger de vită uriaș, cu trei felii de brânză și patru de costiță,” spune David Spence. Deși mulți alți nutriționiști afirmă că nu există legătură directă între bolile cardiace și consumul de ouă, Spence spune că industria ouălor este la fel de secretoasă ca și cea a tutunului, oprind divulgarea unor astfel de informații esențiale pentru o alimentație responsabilă.
Sursa: CBC News