Gadget de supererou modern: generatorul de energie solară ataşabil pe braţ

0

Supereroii există printre noi, chiar dacă nu poartă măşti şi nu zboară. Sunt cei care inventează lucruri la care alţii nu se gândesc sau fac lucruri de care alţii nu sunt în stare sau pe care le ignoră. Documentarul HBO “Superheroes” va prezenta astfel de eroi, iar unul dintre ei este Zimmer Barnes, un jurnalist, activist şi inventator american, a cărui ultimă invenţie este un generator de energie solară ce se poate purta, simplu, pe braţ.

 

 

Fără mască şi fără vreo poreclă, Zimmer face parte din Iniţiativa New York, o echipă de oameni puşi pe a împiedica faptele rele, localizată în Brooklyn, New York, SUA; întreaga echipă şi activitatea ei vor apărea în documentarul HBO despre supereroii moderni. Activităţile lui Zimmer nu sunt de genul celor întreprinse de Batman: el se implică în curăţarea parcurilor de gunoaie, ajută oamenii fără adăpost, le oferă mâncare, curăţă pereţii oraşului de graffiti şi, desigur, urmăreşte evoluţia infracţionalităţii şi încearcă să ajute la prevenirea unor fapte de gen. Astfel, viaţa lui înseamnă a fi mereu pe drumuri, mereu în mişcare; după cum spune chiar el, în aceste condiţii se cam săturase să tot rămână fără baterie la telefonul mobil, mai ales că instrumentul îi este mai mult decât necesar pentru accesul la internet, care îl ajută să verifice informaţii diverse în timp real.

Ce s-a gândit Zimmer? Ce-ar fi dacă ar exista un generator de energie portabil, care să se folosească de resurse naturale, cum este soarele? Şi dacă nu există, ce ar fi să îl inventez? Ceea ce a şi făcut, aşa că acum se plimbă prin oraş cu invenţia sa ataşată de braţ: generatorul de energie Apollo. Gadget-ul rezistă la ploaie, cântăreşte sub jumătate de kilogram, are dimensiuni care îl scot în evidenţă (nu trece deloc drept discret) şi se încarcă la capacitate maximă în 7 ore de expunere totală la soare. Pentru cei interesaţi să achiziţioneze generatorul, inventatorul spune că acesta este şi uşor de asamblat, aşa că nu va da nimănui bătaie de cap.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger