Furnizorul de ulei de palmier al companiei Nestle distruge habitatul urangutanilor

1

Nestle a anuntat ca renunta la serviciile furnizorului sau de ulei de palmier din Indonezia dupa lansarea unui raport Greenpeace care arata ca urangutanii sunt alungati din habitatul lor natural si isi pierd sursele de hrana din cauza plantatiilor de palmieri de ulei aflate in expansiune.

Compania Sinar Mas este cel mai mare producator de ulei de palmier din Indonezia si furnizorul colosilor din industria alimentara Nestle si Cargill, avand la dispozitie 1,3 milioane de hectare de pamant pentru a-si extinde plantatiile de palmieri de ulei.

Un raport lansat recent de Greenpeace si citat de The Ecologist o plaseaza in centrul unui „dezastru ecologic”: „Centrul pentru protectia urangutanilor estimeaza ca cel putin 1.500 de urangutani au murit in 2006 dupa ce au fost atacati de muncitorii de pe plantatii si dupa ce si-au pierdut habitatul din cauza extinderii plantatiilor”.

Raportul evidentiaza si conflictele sociale iscate de activitatea companiei Sinar Mas, ce ii obliga pe fermierii care depind de paduri pentru a-si hrani animalele sa-si schimbe complet modul de viata, si a culminat cu lansarea unui spot Greenpeace (sus) ce infatiseaza un functionar muscand dintr-un deget de urangutan in locul batonului de ciocolata Kit Kat de la Nestle.

Nestle a raspuns prompt la campania organizatiei de mediu, anuntand ca a inceput sa ia masuri pentru incheierea contractelor cu Sinar Mas, dar Greenpeace sustine ca gigantul alimentar inca foloseste ulei de palmier de la compania indoneziana prin furnizori intermediari.

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Orangutángyilkos pálmaolaj-ültetvények » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger