Fundația Culturală Roșia Montană: Până în prezent nu s-a judecat niciun proces privind valabilitatea certificatului de urbanism

0

Acum trei zile, a fost lansată informația că validitatea certificatului de urbanism nr. 87/2010 al proiectului minier Roșia Montană a fost confirmată de Curtea de Apel București, care a respins cererea de suspendare a documentului emis către RMGC. Centrul pentru Resurse Juridice și Fundația Culturală Roșia Montană (FCRM) au lansat un comunicat în care dezmint știrile apărute în presă în ziua de 31.05.2011 privind certificatul de urbanism nr. 87/2010, precizând: “Până în prezent nu s-a judecat niciun proces privind valabilitatea acestui certificat de urbanism, cauza de pe rolul Curții de Apel București având ca obiect numai suspendarea acestui certificat”.

„În acest dosar, Centrul pentru Resurse Juridice şi Fundaţia Greenpeace au solicitat Curții de Apel București să suspende certificatul de urbanism nr. 87/2010”, continuă comunicatul. „De asemenea, ținem să reamintim că Planul de Urbanism General și Planul de Urbanism Zonal – zona industrială, pentru comuna Roșia Montană, aprobate în anul 2002 și confirmate prin Hotărârea Consiliului Local din Roșia Montană nr. 1/2009, au fost anulate în 24 mai 2011 de Tribunalul Alba în cauza intentată de Fundația Culturală Roșia Montană împotriva Consiliului Local Roșia Montană”.

Foto: Lucian Muntean

Citiți și:

Societatea civilă cere din nou Ministerului Mediului să ia măsuri în cazul Roşia Montană

Planurile urbanistice pentru Roşia Montană au fost anulate

 

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger