Fundația Bill Gates dă 100.000 de dolari pentru un prezervativ mai bun

0

Multe dintre soluțiile pentru îmbunătățirea sănătății publice și încetinirea creșterii populației se bazează pe folosirea prezervativului, scrie Grist.org. Acestea își fac treaba, însă designul lor, la care nu s-a lucrat de multă vreme, răpește din plăcerea actului sexual. Exact asta ținește Fundația Bill Gates prin finanțarea sa, dezvoltarea unei “noi generații de prezervative” care să facă sexul mai plăcut.

 

Flickr/Mr. Hepe

 

Prezervativele sunt folosite de circa 400 de ani, însă au suferit foarte puține îmbunătățiri tehnologice în ultimii 50 de ani, aflăm de aici. Principalele progrese în acest domeniu au fost folosirea latexului ca materie primă și măsurile de testare a calității fiecărui prezervativ. Mai departe, una dintre marile piedici în folosirea prezervativului este faptul că bărbații nu sunt stimulați să-l folosească în mod constant. Problema e că prezervativul actual răpește din plăcerea naturală, așa că noua generație de profilactice ar trebui să rezolve asta.

De cealaltă parte, potrivit Fundației Gates, prezervativele pentru femei sunt o corvoadă la fel ca cele destinate bărbaților, necesită antrenament pentru a fi inserate corespunzător și sunt mai scumpe decât cele pentru bărbați, scrie Mashable. Așa că dezvoltarea unor prezervative mai simple și mai ieftine pentru femei ar putea contribui la rândul lor reducerea numărului de sarcini nedorite și a răspândirii de boli cu transmitere sexuală.

Ideile pentru dezvoltarea unei noi generații de prezervative sunt acceptate pe site-ul GrandChallenges.org. Finanțarea inițială din partea fundației va fi de 100.000 de dolari, însă poate urca până la 1 milion. Așa că dacă aveți idei, nu ezitați să le trimiteți.

 

Puteți accesa și:

VIDEO Prezervativul cu silicon, simulatorul sexului fără prezervativ


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger