Fumătorii care își aprind țigara imediat ce se trezesc au un risc dublu de a face cancer

2

Oamenii care fumează imediat ce se trezesc au mai multe șanse să facă, mai târziu, cancer decât cei care își aprind prima țigară măcar după o oră.

Un studiu pe 7.610 fumători, publicat în revista Cancer, arată că efectul este independent de alte obiceiuri privind fumatul. A fuma în primele 30 de minute de la momentul trezirii dublează riscul de cancer la plămâni.

Cercetătorii spun că fumătorii care sunt nerăbdători să-ți aprindă țiagra inhalează mai mult fum în plămâni.

4.776 dintre participanții la studiu aveau cancer la plămâni, iar 2.835 nu. Cercetătorii au arătat că pacienții care fumau în primele 30 de minute aveau cu 79% mai multe șanse de a face cancer decât cei care așteptau cel puțin o oră.

Efectul timpului pentru prima țigară a răma valabil și după ce oamenii de știință au inclus alți factori, precum numărul de țigări fumate pe zi.

Foto: Flickr / LawPrieR

Sursa: BBC


2 comentarii

  1. ati auzit vreodata de anumite cure cu produse naturiste- ca uleiul de masline, oua de prepelita, otet de mere, diverse tincturi etc., care se iau dimineata pe stomacul gol si nu mai trebuie inghitit nimic timp de o ora? asta pentru ca imediat dupa trezire, corpul foloseste substantele care intra in organism si le mareste proprietatile cu scopul de a compensa ultimele aprox. 10 ore de lipsa de hrana.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger