Fumător din Singapore, amendat cu 15.000 de dolari pentru aruncarea mucurilor pe geam

0

Agenţia Naţională a Mediului din Singapore a anunţat că a amendat un fumător din Singapore cu suma de 15.000 de dolari (aproape 20.000 de dolari singaporezi) pentru că a aruncat mai multe mucuri de ţigară de la fereastra apartamentului său. Amenda este cea mai mare de acest fel de până acum, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Bărbatul a fost amendat cu 600 de dolari singaporezi pentru fiecare dintre cele 33 de abateri (aruncări de mucuri de ţigară pe geam), iar pentru a 34-a abatere a fost condamnat la muncă în folosul comunităţii. Amenda trebuie plătită în maxim patru zile, la fel şi munca în folosul comunităţii trebuie executată în acest interval. Fumătorul în vârstă de 38 de ani a fost înregistrat de camere de supraveghere când arunca mucurile de la fereastra apartamentului său.

Acum, el va trebui să cureţe de gunoi o zonă din spaţiul public, timp de cinci ore, purtând o vestă puternic colorată pe care scris “Corrective Work Order”. Singapore este renumit pentru regulile sale stricte privind curăţenia şi orice abatere, oricât de măruntă, este pedepsită. A arunca gunoi pe jos, a vandaliza, a face mizerie, toate sunt pasibile de amendă sau muncă în folosul comunităţii. Pentru a-şi menţine spaţiul publica cât mai curat, Singapore a interzis şi importul de gumă de mestecat. Camere de supraveghere sunt instalate în peste 600 de locuri, pentru monitorizare, iar în 2014 au fost date pedepse în 206 cazuri de nerespectare a legilor.

 

Sursa: Reuters

 

Puteţi citi şi:

Cum m-am lăsat de fumat

FOTO Copii care fumează

Ţigările electronice nu te ajută să te laşi de fumat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger