Frumuseţe cu mucus de melci

1

Melcii cu unt şi usturoi pe un platou au fost mereu apreciaţi în bucătăria franceză (şi nu numai), dar un fermier din Franţa crede că aceste moluşte ar putea fi mai utile vii decât moarte, dat fiind că mucozitatea secretată de ele conţine substanţe care vindecă şi regenerează pielea.

 

 

Louis-Marie Guedon, un fermier din Champagnolles, Franţa, crede că va revoluţiona industria cosmeticii, mai ales că a dezvoltat o tehnică specială (şi secretă) de a recolta mucusul de la melci fără a-i ucide. El speră să îşi transforme invenţia într-o operaţiune la nivel naţional în Franţa – prima operaţiune de extragere de mucus de melci la scară industrială, fixându-şi o ţintă, pentru anul viitor, de 15 tone de mucozitate recoltată. „Am început deja producţia pentru următorii trei ani, dar numai manual”, explică fermierul, care are 47 de ani şi de mai bine de 25 de ani se ocupă de creşterea melcilor. Deocamdată, are trei contracte deja, cu laboratoare cosmetice din Paris (mărci renumite, susţine el), care ar fi comandat trei tone de mucus de melci.

Fermierul vinde, anual, 25 de milioane de melci tineri altor fermieri din Franţa şi din afara graniţelor ţării sale, care se ocupă mai departe de creşterea lor până la maturitate şi apoi comercializarea (în special pentru industria alimentară). „Ferma” lui Guedon are cam 650.000 de melci adulţi de grădină. Despre procedura inventată de el pentru extragerea mucusului preferă să nu ofere detalii, pentru a nu-şi pierde avantajul pe piaţă. Însă, susţine el, după ce mucusul este extras, este purificat prin filtre foarte sensibile şi apoi congelat. Niciun melc nu este ucis în timpul procedurii. Pentru dezvoltarea ideii sale de afacere cu mucus în cosmetică, Guedon a primit o finanţare din partea guvernului francez şi a Uniunii Europene (finanţare pentru mici afaceri), care a contribuit la investiţia totală de 130.000 de euro pentru acest proiect. În saloane de frumuseţe din Asia sau America de Sud, mucusul de melci este, deja, folosit pentru tratamente ale pielii. Spre exemplu, în Tokyo, clientele unui astfel de salon primesc masaje faciale direct de la melcii care se plimbă pe faţa lor (foto sus).

 

Sursa şi foto: Reuters


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger