Frontline Club vine în România, cu dezbateri media și proiecții de film documentar

0

Marți, 18 februarie, Frontline Club, promotor al jurnalismului independent, își deschide filiala în România – Frontline Club București -, printr-o serie de dezbateri și proiecții de film documentar ce vor avea loc în perioada 18-20 februarie, la Institute, The Café (Știrbei Vodă 104-106). Vaughan Smith, fondatorul clubului media, va fi prezent la evenimentele de marți, 18 februarie, care vor începe de la orele 18.30, și va prezenta clubul Frontline și misiunea acestuia. Tot marți va avea loc proiecția documentarului “Ukraine – From Democracy To Chaos”, urmată de o dezbatere media pe marginea situației actuale din Ucraina, la care va participa și Jill Emery, regizoarea documentarului, alături de jurnaliști români care au fost prezenți la Kiev pe perioada crizei declanșate anul trecut în Ucraina. Alte două proiecții de film documentar și dezbateri media vor avea loc și în zilele de 19 și 20 februarie.

 

 

Ukraine: From Democracy to Chaos Teaser Trailer from Mercury Media on Vimeo.

 

Filmul documentar “Fortress” va fi proiectat miercuri, 19 februarie, și va fi urmat de o dezbatere media ce va atinge subiecte precum: societatea de tranziție, era post-comunistă, reconstrucție economică și socială, fundamentarea statului de drept în țări post-sovietice, Transnistria și Moldova.

“High Tech Low Life”, documentar ce va fi proiectat joi, 20 februarie, va aduce în discuție teme precum libertatea presei și liberatatea de exprimare, jurnalismul în statele cu regim totalitar, combaterea cenzurii în noua eră digitală și conceptul de “citizen journalism” – rolul activ al cetățenilor în procesul de colectare, de cercetare și de analiză și implicarea lor în diseminarea informațiilor de interes public.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.

PROGRAMUL FRONTLINE CLUB BUCUREȘTI, 18-20 februarie:

18 februarie, 18.30:

Deschidere: lansare Frontline Club București, cu Vaughan Smith, Pranvera Smith și Wotienke Vermeer, reprezentanți Frontline Club Londra.

Proiecție: “Ukraine – From Democracy to Chaos”

Sesiune Q&A cu Jill Emery, regizoarea“Ukraine – From Democracy to Chaos”

Dezbatere media cu: Ștefan Cândea, jurnalist freelancer și co-fondator al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație, în calitate de moderator, Vlad Mixich, senior editor HotNews.ro, Laurențiu Diaconu-Colintineanu, jurnalist multimedia, și Paul Radu, director executiv al “Organized Crime and Corruption Reporting  Project”, în calitate de vorbitori.

19 februarie, 18.30:

Proiecție: “Fortress”

Dezbatere media cu: Marian Voicu, producător TVR și Project Manager Radio România Chișinău, Michael Bird, jurnalist și editor pentru platforma The Black Sea, și Lina Vdovîi, editor online TVR și membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație.

20 februarie, 18.30:

Proiecție: “High Tech Low Life”

Dezbatere media cu: Alexandru-Brăduț Ulmanu, jurnalist freelancer și trainer in domeniu, autorul”Cartea fețelor. Revoluția Facebook în spațiul social” (Humanitas, 2011), în calitate de moderator. Invitat: Radu Ciorniciuc, jurnalist independent, Casa Jurnalistului.

Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Irak, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger