Franța scapă de mașinile pe benzină și motorină din 2040

0

Noul ministru al mediului din Franța a anunțat un plan pe cinci ani prin care va francezii vor renunța la mașinile pe benzină și motorină până în 2040. Nicolas Hulot a spus că se vor lua mai multe măsuri în cadrul planului noului președinte Emmanuel Macron de a transforma Franța într-o țară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Ministrul a menționat că planul va pune presiune pe producătorii auto din Franța, dar aceștia au deja proiecte care vor asigura îndeplinirea planului. Familiile cu venituri reduse vor primi un ajutor pentru a-și schimba autovehiculele poluante cu unele curate.

Nicolas Hulot a mai spus că Franța nu va mai folosi cărbune pentru producerea de electricitate din 2022 și vor fi investiți 4 miliarde de euro în eficiența energetică. Anunțurile fac parte dintr-un plan pe cinci ani de încurajare a energiei curate și de îndeplinire a angajamentelor țării în cadrul Acordului de la Paris.

“Vrem să demonstrăm că lupta împotriva schimbărilor climatice poate aduce o îmbunătățire a vieții de zi cu zi a francezilor”
Nicolas Hulot

Tot săptămâna asta, Volvo a anunțat că va produce numai mașini electrice și hibride începând cu 2019.

Franța nu e singura țară care țintește interzicerea mașinilor pe combustibili fosili. Olanda și Norvegia au anunțat deja că vor să scape de mașinile pe benzină și motorină până în 2025, iar Germania și India vor să facă asta până în 2030.

Sursa: The Independent


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger