Franţa plăteşte oameni să meargă cu bicicleta la locul de muncă

0

Un experiment de şase luni a luat startul în Franţa, în scopul impulsionării utilizării bicicletei de către francezi, ca alternativă la mersul cu maşina. Astfel, 20 de companii şi instituţii cu peste 10.000 de angajaţi îi vor plăti pe aceştia cu 25 de eurocenţi pe kilometru dacă vin la muncă pe bicicletă, scrie TreeHugger.

 

 

Franţa nu este prima ţară europeană care încearcă acest sistem: Danemarca, Germania, Olanda, Belgia şi Marea Britanie au, deja, o varietate de “scheme” care implică încurajarea mersului la muncă cu bicicleta, cu scopul de a reduce poluarea, de a îmbunătăţi sănătatea populaţiei şi de a reduce consumul de combustibili fosili. Ministrul francez al Transporturilor, Frederic Cuvillier, a declarat că, în Franţa, există deja tipuri de transport care primesc subvenţii, deci a plăti oamenii pentru a folosi bicicleta nu ar fi ceva ieşit din comun.

Scopul experimentului este de a impulsiona naveta cu bicicleta la locul de muncă până la 50%, de la nivelul actual de 2,4%. În Belgia, spre exemplu, recompensele pentru mersul cu bicicleta au reuşit să ajute la folosirea acestui mijloc de transport în aproape toate tipurile de navetă, până la 8%. Locul întâi în listă este deţinut de Olanda, unde 25% din toate tipurile de navetă se fac cu bicicleta. Oficialii francezii speră ca experimentul iniţiat şi în acest stat să fie un succes, după cele şase luni de test şi să devină, apoi, un program permanent.

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 

Puteţi citi şi:

Start al expediţiei din România în Indonezia pe bicicletă

Două trasee de cicloturism, inaugurate la 90 de km de Bucureşti

Un oraş din Suedia angajează mentori pentru a-i motiva pe oameni să fie ciclişti


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger