Franţa obligă clădirile noi din zone comerciale să aibă plante sau panouri solare pe acoperişuri

0

Franţa a adoptat recent o nouă lege de mediu care obligă toate noile clădiri din zonele comerciale să îşi pună panouri solare pe acoperişuri ori să planteze, pe ele, verdeaţă. Scopul activiştilor de mediu francezi era, însă, de a ajunge la o lege care să oblige clădirile în cauză să aibă acoperişurile complet acoperite de panouri solare sau verdeaţă, dar, chiar dacă au obţinut doar obligativitatea acoperirii parţiale, beneficiile noilor reglementări sunt promiţătoare.

Guvernul francez a explicat că nu a dorit să impună o lege care ar fi adus costuri suplimentare prea mari constructorilor şi beneficiarilor, deoarece aceasta ar putea avea efecte negative asupra economiei, scrie The Mind Unleashed. “Chiar şi în forma asta, legea este un pas pozitiv important şi concret înspre un oraş mai verde”, consideră James Watson, CEO al European Photovoltaic Industry Association, citat de CBSNews. “Avem atât de multe acoperişuri nefolosite în oraş, în prezent, încât fotovoltaicele sunt soluţia perfectă pentru a le exploata la maxim, având în vedere că acestea se pot integra uşor în peisajul urban”, mai spune acesta.

Punerea în practică a acestei legi va reduce costurile energiei, spun iniţiatorii săi. Alte avantaje vor fi posibilitatea colectării apei de ploaie sau oferirea de adăposturi pentru păsările din oraş, precum şi reducerea folosirii aparatelor de aer condiţionat. Studii ştiinţifice au arătat că acoperişurile verzi reduc, totodată, efectul cunoscut drept “căldura insulară urbană”, adică fenomenul de creştere a temperaturilor, vara, în zonele metropolitane, până la a deveni sufocante. Pe termen lung, noua lege franceză va ajuta la rezolvarea unor probleme de mediu şi, totodată, încurajează energiile regenerabile; în plus, va ajuta proprietarii clădirilor, care vor avea facturi mai mici la electricitate.

Sursa, foto şi mai multe detalii: The Mind Unleashed

Puteţi citi şi:

În Franţa, oprirea alimentării cu apă a fost declarată neconstituţională

Frigiderul solidarităţii: cum reuşeşte un oraş spaniol să combată risipa de mâncare

Franţa va obliga marile supermarketuri să ofere mâncarea nevândută în scopuri caritabile


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger