Francezii vegetarieni protestează astăzi pe străzile Parisului

0

Vegetarienii francezi mărșăluiesc astăzi în cadrul celei de-a 11-a parade anuale Veggie Pride Parade pentru a-și face vocile auzite.

Institutul Național Francez pentru Cercetări Agronomice estimează că 2% din populaţia Franţei de 68 de milioane reprezintă vegetarienii. Vegetarianismul este aproape invizibil în Franţa, deşi francezii sunt destul de “verzi” – transportul public este bun, schimbările climatice se predau în şcoli şi se consumă foarte multă mâncare locală.

Dar a scoate carnea dn meniu este ceva de neconceput pentru francezi. Organizatorii Veggie Pride Parade din Franţa îi acuză pe compatrioţii lor de ignoranţă.

Manifestul organizaţiei internaţionale Veggie Pride este destul de dur – “Scopurile noastre includ declararea mândriei de a refuza omorârea animalelor pentru consumul nostru, de a refuza să luăm parte la un sistem de tip tabără de concentrare care transformă vieţile lor scurte într-un chin permanent”.

Veggie Pride Parade a avut loc în Marseille la sfârşitul lunii mai şi are loc astăzi în Paris. Vegetarienii îşi vor exprima punctual de vedere printr-o demonstraţie şi vor protesta faţă de cruzimea faţă de animale.

Foto: Flickr/ huguedk

Sursa: Treehugger

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger