Fracturarea hidraulică, reluată în Marea Britanie

0

Guvernul britanic a permis unei companii să reia procedeul de fracturare hidraulică pentru exploatarea gazelor de șist în Lancashire. Autoritățile opriseră activitatea de fracturare în urma a două cutremure lângă Blackpool.

 

Fracturarea hidraulică este o procedură prin care se pompează un amestec de apă, nisip și chimicale sub presiune la mare adâncime pentru a elibera gazul din roci. Secretarul britanic pe energie, Ed Davey, a declarat că gazele de șist sunt o resursă cu mare potențial pentru Marea Britanie și ar contribui la securitatea energetică, prin înlocuirea importurilor care cresc pe măsură ce gazele din Marea Neagră scad.

“Suntem încă în primele etape ale explorării gazelor de șist în Marea Britanie și e probabil ca acest domeniu să se dezvolte încet”, a declarat acesta adăugând că dezvoltarea nu trebuie să se facă în detrimentul comunităților locale și al mediului.

Ed Davey a anunțat că guvernul a descoperit probleme de management în cadrul companiei Cuadrilla, responsabilă de fracturarea hidraulică din regiunea Lancashire, în urma cutremurelor. Acestea au fost rezolvate, însă, și activitatea poate fi reluată. Oficialul britanic a mai declarat că impactul asupra apei și aerului din zonă este deja acoperit de regulile stricte existente  deja.

Sursa: BBC

Foto: Flickr / Alastair Johnstone


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger