Fotografii vechi de 100 de ani, descoperite în gheţurile din Antarctica

0

O cutie cu fotografii (mai exact, cu negative) inedite a fost descoperită de cercetătorii din cadrul New Zealand Antarctic Heritage Trust (AHT) în gheaţa din Antarctica. Fotografiile provin din expediţia Imperial Trans-Antarctic, condusă de Sir Ernest Shackleton în perioada 1914 – 1917, notează site-ul PetaPixel.

 

 

Unele dintre negative erau serios afectate de trecerea vremii, însă 22 dintre ele au putut fi recuperate şi prezentate publicului. Cutia cu surprize a fost găsită în timpul lucrărilor de restaurare a unei locuinţe (cabane) a exploratorilor de acum 100 de ani. Cum fotograful oficial al expediţiei respective era Arnold Patrick Spencer-Smith, este foarte posibil ca pozele să fi fost realizate de acesta. „Este primul caz, din câte ştiu eu, de negative nedevelopate, vechi de un secol, descoperite şi prezentate lumii, care prezintă imagini din epoca cuceririi Antarcticii”, a declarat Nigel Watson, director în cadrul AHT.

Membrii expediţiei respective au întâmpinat dificultăţi, dar au fost salvaţi, în final, deşi numai după ce trei dintre ei au murit. Aceste imagini sunt moştenirea redescoperită a acelor oameni care au avut curajul de a înfrunta o lume de gheaţă, necunoscută, plină de pericole. Iată mai jos câteva dintre aceste imagini, iar aici puteţi găsi întreaga galerie foto.

 

100-year-old-photographs-antarctic-4

100-year-old-photographs-antarctic-3

100-year-old-photographs-antarctic-6

100-year-old-photographs-antarctic-1

100-year-old-photographs-antarctic-2

100-year-old-photographs-antarctic-5

 

Surse: PetaPixel, Ufunk

Foto: Antarctic Heritage Trust

 

Puteţi citi şi:

FOTO Peisaje abstracte: Islanda văzută de la înălţime

Când Moş Crăciun se autoinvită în picturi celebre

Portrete emoţionante ale unor oameni ai străzii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger