FOTOGALERIE. Global Work Party 10/10/10: Cea mai mare zi de activism din lume impotriva schimbarilor climatice

1

Proiectul 350.org, o campanie internationala menita sa puna pe picioare o miscare de mobilizare a intregii lumi in jurul solutiilor pentru criza schimbarilor de climat, a organizat initiativa 10/10/10 Global Work Party si a invitat intreaga planeta sa participe. Acelasi gen de mobilizare pentru care a militat si proiectul Let’s do it Romania, desi la o scara mult mai mica. Pe data de 10 octombrie 2010, peste 7.000 de grupuri din intreaga lume au lansat evenimente de mediu pentru combaterea schimbarilor climatice, in tari printre care s-au numarat si Afganistan, China, Uganda sau Romania. Va prezentam cateva exemple.

Duminica, 10 octombrie, activistii de mediu din intreaga lume au plantat copaci, au strans gunoaie si au protestat impotriva poluarii, scrie AFP, in cadrul a ceea ce a fost supranumita drept cea mai mare zi de activism din lume impotriva schimbarilor climatice. Initiativa, botezata Global Work Party, a inceput in Australia si Noua Zeelanda si s-a raspandit cu repeziciune pe intreg globul, generand 7.000 de evenimente comunitare in 188 de tari, printre care si Romania, unde elevii de liceu si activistii de mediu au atras atentia asupra importantei luptei impotriva schimbarilor climatice.

Evenimentul vine intr-un moment in care eforturile ONU de a stabili un acord pentru stavilirea incalzirii globale au stagnat. Grist.org ne ofera cateva exemple de activism din intreaga lume generate cu aceasta ocazie, iar noi va prezentam si un exemplu din Romania, ales la intamplare:

Membrii organizatiei Tineretul afgan pentru dezvoltare sociala si toleranta a plantat copaci in Kabul, Afagnistan.

In Noul Wales de Sud, Australia, cetatenii au sadit o gradina de legume.

Voluntarii din Desde, Chile, au testat un incalzitor solar de apa.


In Beijing, China, peste 3.000 de studenti au lansat ceea ce a fost botezat Great Green Initiative, cea mai mare campanie de mediu din istorie lansata de tineri.


Localnicii din Gunnison, Colorado, SUA, au folosit cauciucuri si lut pentru a construi o locuinta fara emisii de dioxid de carbon.


„Piratii climatici” („Klimapiraten”) i-au indemnat pe trecatori sa treaca la surse de energie regenerabila in Berlin, Germania.


In Namibia, organizatorii au instalat panouri solare in desertul Namib. Oamenii au plantat copaci in Kiula, Sri Lanka.


Peste 7.000 de oameni au marsaluit in Istanbul, Turcia, pentru a promova adoptarea politicilor privind energia ecologica.


In Iganga, Uganda, 1.600 de elevi si membri ai comunitatii au instalat panouri solare si au plantat copaci in curtea liceului local.


In Buzau, Romania, 250 de elevi si profesori s-au adunat pe terenul de sport al Grupul Scolar Tehnologic Dimitrie Filipescu si au format cifrele proiectului 350.org, pentru a-i sublinia importanta. Alti elevi si-au incalecat bicicletele si au impartit materiale informative legate de 350.org in randul comunitatii locale.

Mai multe initiative din Romania gasiti aici si alte evenimente din intreaga lume aici.

Fotografii: Foto: Flickr/350.org

Cititi si:

Romania e prea curata pentru noi (despre proiectul Let’s do it Romania)


Tags:



Un comentariu

  1. Pingback: Korosfoy Sandor: Utopia unei lumi fara gunoaie » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger