FOTO Ziua internaţională a broscuţelor

1

Pentru că ieri a fost ziua internaţională “Salvaţi broaştele!” – un eveniment global menit să atragă atenţia asupra pericolelor care pândesc amfibienii, publicaţia Mongabay News ne oferă o galerie foto cu unele dintre cele mai interesante, simpatice, frumoase sau ciudate broscuţe de pe planetă.

 

 

Ameninţate de schimbările climatice, de pierderea habitatului sau degradarea acestuia, de poluare, de invazia altor specii, de supra-exploatare sau de extinderea rapidă a unor boli letale provocate de ciuperci, broscuţele se află în atenţia oamenilor de ştiinţă şi a ecologiştilor, care încearcă să salveze cât mai multe specii de la dispariţie. Ziua „Salvaţi broaştele!” a fost iniţiată de herpetologul Kerry Kriger, acum director executiv al fundaţiei care se ocupă de eveniment. Mai multe detalii despre ce înseamnă această zi şi ce s-a întâmplat ieri, pentru a o celebra, puteţi afla pe site-ul www.savethefrogs.com/day.

 

 

„Scopul acestei zile este să educăm oamenii de pretutindeni, tot prin oameni, informându-i despre dificultăţile cu care se confruntă amfibienii şi despre modurile în care oamenii pot, de fapt, să ajute aceste creaturi. Broaştele mănâncă ţânţari, deci ne fac un serviciu medical, sunt hrană pentru păsări, peşti şi maimuţe, deci au un rol bine stabilit în lanţul trofic, iar prin caracteristicile picioarelor ajută la filtrarea apei noastre, cea pe care o bem. Avem o mulţime de motive să vrem să le salvăm”, spune Kriger. Vă invităm să vă delectaţi cu întreaga galerie foto aici.

 

 

 

 

 

 

Sursa: Mongabay

Foto: Rhett Butler / Mongabay

 


Un comentariu

  1. Pingback: Salvati broscutele! Importanta amfibienilor. Disparitia broastelor. Save the Frogs, Romania! (eco14) | CE-I CU NOI?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger