FOTO Vocile copiilor din Ferentari

0

StudioArte, situată pe strada Episcopiei 2 – 4 din Bucureşti, găzduiește timp de două zile, 30 și 31 iulie 2014, inedita expoziție de fotografie, realizată de copii din Ferentari, “Fotografia mea. Vocea mea”, organizată de Asociația Carusel în parteneriat cu Romanian Harm Reduction Network.

 

 

Cele 28 de imagini expuse, însoțite de scurte descrieri semnate de autorii lor, au fost realizate de 10 copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, rezidenți ai cartierului bucureștean Ferentari. Inițiativa face parte dintr-un proiect realizat de Asociația Carusel în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) și Policy Center for Roma and Minorities, prin intermediul Clubului de Educație Alternativă.

În perioada februarie – mai 2014, 10 copii care locuiesc în cartierul bucureștean Ferentari au fost încurajați să realizeze fotografii prin care să prezinte comunitatea din care fac parte și spațiul urban în care locuiesc, cu scopul de a atrage atenția asupra fenomenului consumului de droguri în spațiul public.

În colectarea imaginilor a fost folosită metoda photovoice, o metodă prin care se transmite un mesaj puternic prin prezentarea de „fotografii vii” realizate de membrii unei comunități care nu au deprinderea de a determina introducerea pe agenda publică a problemelor lor şi nici capacitatea de a se mobiliza pentru urmărirea unui interes comun. Procesul de photovoice implică realizarea unor fotografii de către participanți și desfășurarea de întâlniri periodice între participanți și facilitatori. Fotografiile şi poveştile care le însoţesc ilustrează situaţii, probleme sau soluţii pe care cei care iau decizii sau opinia publică nu sunt dispuşi, de obicei, să le asculte.

Prezenta expoziție face parte din campania Support. Don’t Punish/ Sprijin. Nu pedepse, desfășurată la nivel mondial, cu rolul de a promova respectul pentru drepturile omului, inclusiv drepturile persoanelor care consumă droguri.

Asociația Carusel a fost înființată în anul 2011 cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor consumatoare de droguri și alcool, a celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, a persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic și a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială.

 

 

Puteți citi și:

O masă pentru oamenii invizibili. Anul 2

O masă pentru oamenii invizibili

Droguri în venă, pe bani din gunoaie. La schimb de seringi în Ferentari

Mitul Ferentariului periculos


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger