Într-o lume în care dictează viteza, cu prețul distrugerii naturii uneori, putem înțelege de ce mișcări precum “slow food”, “slow cities”, “slow design”, iar, mai nou, “slow travel” sunt binevenite.
Arhitectul newyorkez Tiago Barros propune un nor imens ca mijloc de transport aerian care se deplasează în funcție de vânt și aterizează la o destinație necunoscută la plecare.
“Acest proiect este o abordare diferită pentru călătoriile în Statele Unite, fiind și o reînviere a actului de a călători. De ce să călătorim la viteză mare? De ce să știm întotdeauna care e destinația? Și de ce să plecăm și să ajungem după un program? Este timpul să reconsiderăm actul de a ălători și să ne bucurăm de călătorie”, spune designerul.
Norul călător este format din mai multe baloane de nailon, care au pe interior o ramă de oțel. Pasagerii se urcă pe baloane cu o scară, stau deasupra în timpul călătoriei și coboară unde îi lasă norul. Avantajele norului sunt călătorii mai ieftine, prietenoase cu mediul și cu habitatele sălbatice.
Foto: Tiago Barros