FOTO / VIDEO Din toate colţurile lumii şi de acasă, pentru Roşia Montană

0

În jurul lumii cu autostopul pentru Roşia Montană – este modul lui Timotei Rad de a susţine cauza “Salvaţi Roşia Montană”. Cântece compuse pe ritmuri şi după metode străvechi – felul în care “Cercul Întreg” din Cluj vorbeşte despre nevoia de a apăra Roşia Montană şi cauza pe care o reprezintă. Şi actorul Woody Harrelson se alătură luptei, simbolic.

 

 

„Toţi suntem Roşia Montană!”, scrie Kai Jacobsen pe blogul său, arătând că „mişcarea Salvaţi Roşia Montană a devenit una internaţională (…). Este o mişcare a oamenilor care sunt informaţi şi înţeleg ce se întâmplă, au integritate şi sunt hotărâţi să nu rămână pasivi în faţa abuzurilor, manipulării şi intimidărilor venite dinspre oficiali incompetenţi şi din zona corupţiei abuzive”. (sursa).

Actorul Woody Harrelson s-a alăturat mişcării: o fotografie care îl înfăţişează cu însemnul campaniei „Salvaţi Roşia Montană”, realizată de Alex Huban, a devenit deja virală pe reţelele sociale.

 

 

Eroi pe care vi i-am prezentat pe TOTB sunt alături de Roşia Montană, fiecare în felul său. Bogdan Octav Rakolcza şi al său „Cerc Întreg” de prieteni au compus cântece pentru Roşia Montană (unul dintre ele, „Lăsaţi aurul în munţi”, devenind un imn al străzii la Cluj). „Aceste cântece se bazează pe o structură comunitară străveche de a cânta, în care se alternează un solist cu un răspuns al corului. Structura corului rămâne identică pe durata cântecului şi poate fi variată adăugând mai multe voci, iar partea solistică poate fi improvizată inclusiv pe moment, cu condiţia de a se respecta stuctura cântecului, ca să ştie corul momentul în care intervine. Cântand în acest fel se unesc spontaneitatea şi inventivitatea unui individ cu puterea unui grup de oameni şi se alternează momentele de exprimare cu momentele de ascultat. Dacă vă place cântecul, învăţaţi-l adaptaţi-l şi faceţi să răsune în toată România, că uniţi vom salva Roşia Montana şi nu numai!”. (sursa)

 

 

Timotei Rad, eroul TOTB care face înconjurul lumii cu autostopul, a dus însemnul campaniei „Salvaţi Roşia Montană” peste tot cu el, ajungând, acum, în îndepărtata Mongolie şi în Siberia. „Mongolia (foto 1, 2, 3): In the middle of nowhere, între dealuri, iurte, cai şi iaci! Mongolii crescători de iaci, cai, vaci şi capre pricep mesajul. Politicienii noştri, nu!!!! Salvaţi Roşia Montană!”; „Vladivostok (foto 4) – sfârşitul nesfârşitei Siberii! Capătul lumii! Cu autostopul pentru Roşia Montană! Protestul continuă – urmează Tibet, India, Australia, Ţara de Foc şi Caraibele, cu autostopul la maşini, vapoare şi avioane!”.

 

stire 13 sept rosiastop 1

 

stire 13 sept rosiastop 2

 

stire 13 sept rosiastop 3

 

stire 13 sept rosiastop 4

 

Surse şi foto: Cercul Întreg, Timotei Rad, Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger