FOTO / VIDEO Broscoiul Kermit există în realitate

0

O veste bună pentru fanii îndrăgitului serial “The Muppets“: oamenii de ştiinţă au descoperit, în Costa Rica, o nouă specie de broască, translucidă, care seamănă frapant cu celebrul broscoi Kermit din serial.

 

 

Micul amfibian face parte din rândurile “broscuţelor de sticlă” (“Diane’s Bare-hearted Glassfrog”) pentru că are burta translucidă, ce lasă la vedere organele interne. Specia nu a fost descoperită până acum deoarece trăieşte într-un loc extrem de izolat, dar şi pentru că sunetul pe care îl scoate în perioada de împerechere seamănă foarte mult cu cel produs de o anumită insectă, aşa că a fost mereu confundat.

Însă trei oameni de ştiinţă (Brian Kubicki, Stanley Salazar şi Robert Puschendorf) au reuşit să identifice broscuţa, atât de asemănătoare chipului familiar al lui Kermit, undeva în munţii Talamanca din Costa Rica. Au reuşit să îi facă fotografii detaliate şi au botezat-o “Janet Diana Kubicki”, după numele mamei unuia dintre ei, arată informaţiile oferite de Costa Rica Amphibian Research Center.

 

stire 23 apr kermit 2

stire 23 apr kermit 3

stire 23 apr kermit 4

stire 23 apr kermit 5

 

 

Sursa şi foto: My Modern Met

 

Puteţi citi şi:

Drum închis pentru trecerea broaştelor

FOTO Ziua internaţională a broscuţelor

Broasca de Manhattan

O specie de broască recent descoperită primeşte numele Prinţului Charles


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger