FOTO Viaţa pe drum, într-o casă pe roţi

0

Şi-au dat demisia de la locurile de muncă. Şi-au construit o casă mică pe roţi şi au pornit la drum. De şase luni încoace, trăiesc o aventură plină de neprevăzut. El face fotografii, ea scrie despre locurile unde ajung şi oamenii pe care îi descoperă. Aceasta este povestea unui cuplu care a ales să se elibereze de constrângerile specifice societăţii de consum, scrie Bored Panda.

 

 

În urmă cu doi ani, cuplul era (ca multe alte cupluri) împovărat de plata unei chirii destul de mari, de cheltuielile aferente traiului, de datorii făcute în timpul studiilor şi de ore lungi de muncă, menite să le susţină stilul de viaţă şi să îi ajute să plătească datoriile. Pasionaţi de scris (ea, Jenna) şi fotografie (el, Guillaume), credeau că nu vor ajunge niciodată să îşi urmeze aceste visuri. La un moment dat, au aflat despre ce înseamnă să locuieşti într-o casă mică şi asta i-a inspirat să îşi schimbe viaţa şi să îşi urmeze visurile.

 

stire 6 mar roadhouse 2

stire 6 mar roadhouse 3

stire 6 mar roadhouse 4

 

 

Planul de joc a fost acesta: şi-au construit casa micuţă, mobilă; şi-au propus să călătorească prin toată America de Nord, timp de un an şi să creeze un portofoliu de jurnalism de călătorie care să prezinte şi stilul lor alternativ de viaţă (ea fiind cea cu scrisul, el, cel cu fotografiile). “Am început construcţia căsuţei fără să avem vreo experienţă anterioară în domeniu, dar am învăţat din mers. Nu am realizat de la început că nu construiam doar o casă, ci o idee cu totul nouă despre ce înseamnă “cămin”. După zeci de greşeli, lecţii de viaţă şi acomodarea cu noile dimensiuni în care urma să trăim, am pornit la drum cu căsuţa noastră pe roţi”, scrie cuplul călător.

 

stire 6 mar roadhouse 7

stire 6 mar roadhouse 8

 

După şase luni şi peste 16.000 de kilometri parcurşi, aventura celor doi continuă. Au întâlnit mulţi oameni care au ales să trăiască în spaţii mici – căsuţe modeste, căsuţe în copaci, iurte sau chiar case făcute pe bărci. Toţi aceşti pionieri ai unui “locuit alternativ” sunt fotografiaţi, iar poveştile lor documentate de către Jenna şi Guillaume, pentru a fi adunate în jurnalul lor de călătorie – şi, poate, de ce nu, într-o carte, în viitor.

 

stire 6 mar roadhouse 10

stire 6 mar roadhouse 11

stire 6 mar roadhouse 12

stire 6 mar roadhouse 13

 

Mai multe detalii: Tiny House Giant JourneyFacebook, Instagram, Youtube

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

Tânărul care şi-a mutat viaţa într-o dubiţă, cu care călătoreşte prin lume

Despre starea de ducă: călător în jurul lumii cu autostopul

Cu autostopul în jurul lumii: călătoria continuă

Şase lecţii de viaţă pe care le înveţi doar călătorind prin lume

Înconjurul lumii cu autostopul: 163.990 de kilometri de aventură, iar călătoria merge mai departe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger