FOTO Unde se duc deșeurile electronice, după ”moarte”

3

Aparate digitale vechi inundă și otrăvesc o generație întreagă de copii din Ghana, scrie Gizmodo, care prezintă fotografiile lui Michael Ciaglo, fotoreporter la Colorado Springs Gazette. Acesta a vizitat recent cea mai mare zonă de procesare a deșeurilor din statul african Agbogbloshie, o așezare-groapă de gunoi ilegală de la periferia orașului Accra și s-a întors cu fotografii tulburătoare. Zona are 1,6 hectare și găzduiește peste 40.000 de imigranți și refugiați, fiind una dintre cele cele mai mari gropi de deșeuri digitale din lume – băieți tineri și copii, în mare parte, “procesează” acolo, în fiecare an, milioane de tone de electronice nedorite.

Procesarea constă în arderea deșeurilor digitale pentru extragerea cuprului, care le aduce muncitorilor un câștig de sub 4 dolari pe zi și mediului o cantitate uriașă de substanțe toxice. Acestea din urmă nu afectează doar solul, aerul și apa, ci și pe muncitori, împiedicându-le dezvoltarea fizică și mentală. Aflați mai multe detalii pe Gizmodo.

Mai multe imagini puteți vedea pe site-ul fotografului Michael Ciaglo.


3 comentarii

  1. cred ca ati gresit cu cele 1,6 hectare ale gropii de gunoi – 1,6 ha nu inseamna nici macar un stadion de fotbal, ori, ma gandesc, pentru una din cele mai mari gropi de gunoi din lume, e cam putin.

  2. Hectarul (abreviat ha) este o unitate de măsură a suprafeței. Un hectar este egal cu 10.000 m², 0,01 km² sau 100 ari.

    Cu alte cuvinte, un hectar este aria unui pătrat cu latura de 100 de metri.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger