FOTO Un zgârie-nori în forma unei gogoşi aurii a fost construit în China

0

Artă sau kitsch? Arhitecţii de la A.M. Progetti (Milano) au finalizat construcţia unui zgârie-nori în formă de gogoaşă aurie uriaşă în provincia Guangzhou din China, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Ei s-au inspirat, se pare, din vechea tradiţie feng-shui chineză pentru a concepe clădirea înaltă de 138 de metri, care va fi sediul Guangdong Hongda Xingye Group şi al GDPE Guangdong Exchange. Clădirea prezintă diverse simboluri ale vechilor dinastii chineze, iar reflecţia ei în râul de lângă arată precum simbolul infinitului. Are 33 de etaje, dispuse circular, iar proiectul ei a fost prezentat în cadrul unei competiţii internaţionale.

 

 

stire 16 ian china 2

 

stire 16 ian china 3

 

stire 16 ian china 4

 

stire 16 ian china 5

 

Autorii conceptului şi-au dorit să facă altceva decât să copieze stilul zgârie-norilor vestici, clasici, aşa că s-au aplecat spre tradiţia chineză pentru inspiraţie. Suprafaţa totală a clădirii este de 85.000 de metri pătraţi; clădirea are o gaură uriaşă, cu diametrul de 50 de metri – element de design, iar birourile dispuse pe etajele clădirii sunt funcţionale. Mai multe detalii despre această construcţie puteţi găsi şi pe Archdaily.

 

Sursa: Inhabitat

Foto: A.M. Progetti

 

Puteţi citi şi:

FOTO Zece locuri spectaculoase de pe planetă

FOTO Aglomeraţia ca artă sau vederi din „munţii” de beton ai oraşelor

FOTO Fermele care zgârie norii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger