FOTO Un tânăr rus trăieşte de câteva luni ca un ţăran din Evul Mediu

6

Pavel Sapozhnikov are 24 de ani şi, din septembrie 2013, până în mai, anul acesta, şi-a propus să trăiască de unul singur asemenea strămoşilor lui ruşi de la anul 1100. “Project Hero” este un proiect bine pus la punct, a cărui miză este ca, prin experimentarea directă a condiţiilor de viaţă din trecutul îndepărtat şi prin renunţarea la contactul cu oamenii, să analizeze importanţa interacţiunilor umane din lumea modernă, atât la nivel social, cât şi psihologic.

 

Pavel-Sapozhnikov-550x309

 

“Project Hero” face parte din proiectele concepute de agenţia rusă Ratobor, condusă de Alexei Ovcharenko, specializată în organizarea de misiuni şi experimente cu tematici istorice. De această dată, pe durata a opt luni, într-o regiune izolată din apropierea unei păduri, Pavel trăieşte de unul singur într-o fermă construită strict cu tehnologiile disponibile în secolul 10 în Rusia, documentate cu ajutorul descoperirilor arheologice şi al cercetărilor etnografice. Potrivit descrierii, ferma se află într-un perimetru îngrădit şi e alcătuită dintr-o casă de locuit, un hambar, o încăpere cu rol de afumătoare, un grup sanitar separat şi o fântână.

 

Pavel-Sapozhnikov5-550x368

 

Pavel-Sapozhnikov7-550x309

 

Pavel-Sapozhnikov10-550x368

 

Regulile acestui experiment sunt, la rândul lor, foarte stricte: Pavel nu foloseşte decât unelte autentice, descoperite în Rusia străveche, şi nu consumă decât hrană specifică acelei perioade. Tânărul îşi obţine hrana prin vânătoare şi pescuit, de altfel, singurele ocazii cu care are voie să părăsească ferma, şi prin culesul fructelor şi legumelor pe care le are la dispoziţie. De asemenea, mai poate părăsi zona de locuit doar dacă viaţa îi este pusă în pericol: dacă îşi rupe o mână sau un picior ori dacă i se infectează grav vreo rană. În aceste situaţii de urgenţă, trebuie să emită un semnal sonor, cu ajutorul unui corn. Dacă însă se îmbolnăveşte de gripă ori dacă are vreo entorsă, se trateată după obiceiurile Evului Mediu. Înainte să facă parte din acest proiect, tânărul rus nu a avut nicio altă experienţă similară, pregătindu-se pentru “Project Hero” prin documentare şi exersarea diverselor abilităţi necesare acestui stil de viaţă.

Pavel nu comunică cu oamenii decât o singură zi pe lună, când face schimb de impresii cu o echipă de cercetători, care monitorizează evoluţia experimentului. Totodată, în cadrul proiectului, i s-a permis să-şi documenteze o zi din viaţa la fermă, cu ajutorul unei camere video şi al unui caiet de notiţe, iar materialele au fost publicate pe un blog.

 

Pavel-Sapozhnikov2-550x309

 

Pavel-Sapozhnikov3-550x309

 

Pavel-Sapozhnikov4-550x340

 

În fotografiile disponibile, Pavel îşi urmăreşte rutina zilnică şi munca fizică susţinută de care e nevoie pentru a supravieţui: ziua începe cu o vizită la animalele de la fermă şi cu mulsul caprei, continuă cu micul dejun, cu tăiatul lemnelor şi cu scosul apei din fântână. Restul zilei şi-l petrece făcând munci fizice, până la căderea întunericului. Apa pentru spălat şi-o încălzeşte cu ajutorul unor pietre încălzite pe foc, pe care le scufundă în găleată, folosind apoi apa pentru a-şi spăla şi hainele. De când vremea s-a răcit considerabil, tânărul a fost nevoit să-şi izoleze casa cu balegă şi să folosească, pe timpul nopţii, cârpe în care-şi înfăşoară picioarele, pentru a-i ţine de cald.

 

Pavel-Sapozhnikov6-550x368

 

Pavel-Sapozhnikov8-550x390

 

Pavel-Sapozhnikov12-550x368

 

Pavel-Sapozhnikov14-550x309

 

Pavel-Sapozhnikov15-550x309

 

Sursa: OddityCentral

Puteţi citi şi:

O familie din Rusia a pierdut contactul cu omenirea timp de 40 de ani şi nu a aflat de cel de-Al Doilea Război Mondial


6 comentarii

  1. Felicitari acestui tanar care intr-adevar s-a imbarcat intr-un proiect eroic! As putea face pariu ca mare parte a populatiei umane ar muri in asemenea conditii. Inapoi la radacini… maxim respect!

  2. @Florin “Pavel Sapozhnikov are 24 de ani şi, din septembrie 2013, până în mai, anul acesta, şi-a propus să trăiască de unul singur asemenea strămoşilor ruşi” – înseamnă că proiectul va mai dura până în mai, anul acesta.

  3. Sunt multi rusi care lasa totul in urma, viata de la oras si pleaca sa traiasca in salbaticie. Desi pare interesant, ganditi-va ca nu are o baie unde sa faca dus in fiecare dimineata, o masina de spalat un sapun…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger