FOTO Un sat abandonat din China, reluat în stăpânire de natură

0

În arhipelagul Zhoushan, din apropierea golfului Hangzhou de pe râul Yangtze (cel mai mare arhipelag al Chinei), se află un grup de aproape 400 de insule, numit Shengsi Islands, din care face parte şi insula Gouqi. Pe insulă se găseşte un sat de pescari, abandonat, pe care natura l-a luat din nou în stăpânire şi l-a transformat într-o uimitoare oază de verdeaţă, scrie site-ul Amusing Planet.

 

 

Arhipelagul Zhoushan a trăit mereu de pe urma principalei ocupaţii a oamenilor, pescuitul; în timpurile moderne, însă, s-au dezvoltat şi alte industrii în zonă, aşa că economia arhipelagului s-a diversificat. Se construiesc şi se repară vapoare, există activitate portuară, au înflorit industria corpurilor de iluminat, turismul şi serviciile. În consecinţă, multe sate de pescari au ajuns să fie abandonate.

Unele dintre cele mai bine păstrate astfel de sate se află pe insula Gouqi, iar cel din imaginile de mai jos vine să confirme, vizual, acest lucru. Grupul de insule Shengsi, de care aparţine insula Gouqi, este o importantă destinaţie turistică şi în continuare o importantă parte a industriei pescuitului, atrăgând peste 100.000 de pescari în fiecare iarnă. Fotografiile de mai jos au fost realizate de fotograful Tang Yuhong şi ne duc într-o călătorie plină de verdeaţă, într-un loc pe care natura l-a reluat în stăpânire.

 

gouqi-island-abandoned-village-4

 

gouqi-island-abandoned-village-2

 

gouqi-island-abandoned-village-11

 

gouqi-island-abandoned-village-12

 

gouqi-island-abandoned-village-1

 

gouqi-island-abandoned-village-3

 

gouqi-island-abandoned-village-5

 

gouqi-island-abandoned-village-7

 

gouqi-island-abandoned-village-8

 

Sursa şi foto: Amusing PlanetFoto

 

Puteţi citi şi:

FOTO Cum se vede lumea prin ferestrele caselor părăsite

FOTO Locuri abandonate, reluate în stăpânire de natură

FOTO Imagini spectaculoase din malluri abandonate

FOTO Poezia teatrelor abandonate

FOTO Imagini care ne bântuie: Un oraş părăsit, acaparat de deşert

FOTO Case pustiite la Roşia Montană


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger