FOTO Un fotograf și-a propus să imortalizeze 12.000 de specii de animale, înainte să dispară

0

Deși pare greu de crezut, în fiecare 24 de ore cât noi ne vedem de treburile noastre zilnice, în lume dispar între 150 și 200 de specii de plante, insecte, păsări și mamifere. Adică de 1.000 de ori mai multe decât ar dispărea în condiții ”naturale”, iar biologii spun că acesta este cel mai puternic val de exctincție de la dispariția dinozaurilor, surevnită în urmă cu aproape 65 de milioane de ani. În acest context, un fotograf și-a propus să imortalizeze speciile care în viitorul apropiat se vor regăsi doar în cărți și muzee.

Joel Sartore, fotograf american care colaborează cu National Geographic și activist pentru conservarea naturii, crede că fiecare specie este prețioasă și că merită un habitat. De la cele mai mici insecte, la marile mamifere, cu toate ajung în fașa obiectivului lui Sartore, care și-a propus să fotografieze exemplare din 12.000 de specii amenințate cu dispariția. Aceste specii trăiesc în prezent în captivitate, de la grădini zoologice și acvarii, la sanctuare de recuperare.

2 3 4

Până acum, americanul a fotografiat 5.000 de specii, gest prin care încearcă să sensibilizeze opinia publică și să determine autoritățile să ia măsuri. Dacă nu vor fi adoptate politici responsabile de conservare, 50% dintre speciile regăsite în prezent pe Pământ vor dispărea în următoarele decenii.

8 5 6 7

Vă propunem să urmăriți o selecție din ”portretele” realizare de Sartore – pe care îl puteți găsi și pe Instagram -, precum și un filmuleț care intră în detaliile ambițiosului său proiect.

Sursa: Feature Shoot


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger