FOTO Un fotograf a adus la viață visurile pe care le au copiii bolnavi în desene

1

Fotograful canadian Shawn Van Daele a început să adune desene făcute de copii cu diverse afecțiuni medicale și, inspirat de ilustrațiile visurilor lor, le-a adus la viață prin fotografie, scrie Bored Panda. Proiectul lui se numește “Drawing Hope” și implică sesiuni foto cu cei mici, reproducerea desenelor făcute de ei și transformarea lor în eroi și eroine ale propriilor lumi fanteziste. Rezultatul sunt fotografii manipulate digital și, pentru că mare parte din copiii implicați în proiect au nevoie de transplanturi de organe, creșterea gradului de conștientizare privind acest fenomen, arătându-le oamenilor cât de necesar și de simplu e să doneze.

 

David, paznicul stelelor

David s-a născut cu sindromul hipoplaziei inimii stângi, asta însemnând că jumătate din inima lui nu s-a dezvoltat în întregime. A avut prima operație când avea doar 8 zile și a făcut stop cardiac, din care și-a revenit în cele din urmă. A petrecut opt săptămâni în spital, suferind mai multe infecții, și apoi s-a ales cu insuficiență cardiacă congestivă înainte de a doua operație, la vârsta de 7 luni și jumătate. A treia lui operație a avut loc trei ani mai târziu și i-a prelungit viața inimii. David s-ar putea să aibă nevoie cândva de un transplant de inimă.

 

Marco, exploratorul

Marco s-a născut cu inima ruptă. Printr-un transplant miraculos pe care l-a făcut când avea doar 34 de zile, băiatul a scăpat de afecțiune și apoi s-a îmbolnăvit de cancer la vârsta de 4 ani. S-a luptat însă cu boala și a învins-o.

 

Ryley, regina inimilor

La vârsta de 7 luni, viața lui Ryley a fost salvată de un transplant de inimă.

 

Anniek, eroina din castelul de nisip

Anniek s-a născut cu cinci defecte cardiace congenitale, diagnosticate la circa 7 ore de când a venit pe lume. La vârsta de 17 zile a suferit o operație pe cord deschis și cinci cateterizări cardiace. În momentul de față o hrănesc perfuziile și va avea nevoie de mai multe operații pe viitor.

 

 Alexandria, regina Lumii Dulciurilor

Alexandria s-a născut cu atrezie biliară, o boală rară care se manifestă printr-o slabă dezvoltare a tractului biliar. A suferit prima operație la vârsta de o lună, însă trei luni mai târziu medicii au stabilit că va avea nevoie de transplant. Din fericire, odată ce a ajuns pe liste, a primit organul de care avea nevoie după doar opt zile de așteptare.

Urmăriți celelalte șapte colaje pe Bored Panda.

 

Puteți accesa și:

Fotografii recreate după desene ale copiilor care trăiesc în zone de conflict 

FOTO Copii din toată lumea, fotografiați cu jucăriile lor preferate (Partea a II-a)

FOTO Copii din toată lumea, fotografiați cu obiectele lor cele mai de preț

FOTO Copii din întreaga lume, fotografiaţi în camerele unde dorm


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger